1. Pácolás során a húsokat ne tegyük műanyag edénybe, mert “bepállanak”. Helyette használjuk fém edényeket, és ne zárjuk le légmentesen őket. A húspácokhoz ne adjunk hozzá sót, mert nedvességet vonnak el, helyette közvetlenül a grillezés előtt sózzuk meg a húsokat!
2. A húsokat grillezés közben soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassunk. A többszöri forgatást is kerüljük.
3. Fontos, hogy a húsról ne csöpögjön lé a parázsra, ezért ne locsoljuk és kenegessük a húsokat! A megelőző fűszerezés bőven megteszi a hatását. Csorgassuk le a húst, mielőtt a rostélyra tesszük! A csöpögést úgy akadályozhatjuk meg, hogy alufóliát vagy mosható alumíniumtálkákat teszünk a hússzeletek alá. Az óvintézkedés kettős célt szolgál: a szomszédokat is megóvja a mérgező illatok keletkezésétől, és megakadályozza, hogy a hús ropogós héjára mérgező anyagok rakódjanak.
További klassz receptek grillezéshez:
- Csirkeburger a grillről
- Grillnyárs gombával és csirkével
- Grillezett csirkemell fűszervajas kukoricával
- Pikáns ketchupos oldalas a grillről
- Grillezett tarja zöldséges kuszkusszal