Nyári élelmiszerbiztonság: mire figyeljünk a bevásárláskor, a konyhában és a strandon?

Berobbant a nyár, itt a kánikula és a szünidő, ami azzal is jár, hogy gyakran máshol, mást és másként főzünk és étkezünk. A mai adásban praktikus tanácsokat kapunk dr. Szigeti Tamástól a nyári élelmiszer beszerzéssel és ételkészítéssel kapcsolatban. Megbeszéljük, hogy a meleg milyen élelmiszerbiztonsági óvintézkedéseket igényel, mire kell figyelni a bevásárláskor, a konyhában, utazáskor és a strandon. Megtudjuk, hogy mire kell a kerti sütögetéskor figyelni és hogy mitől függ, hogy mennyire romlandó egy élelmiszer.

A Hello Food podcast korábbi adásai itt találhatók:

  1. Élelmiszer-csomagolás: áldás vagy átok?
  2. Élelmiszerbiztonság a hétköznapokban: mitől lesz biztonságos egy élelmiszer és ki vigyáz ránk, fogyasztókra?
  3. Fenntartható élelmiszertermelés, avagy mi lesz a menü 2050-ben a vasárnapi családi ebéden?
  4. Egészséges élelmiszerek és tudatos étkezés: sokat beszélünk, de keveset tudunk róla
  5. Pálmaolaj – Több van mögötte, mint gondolnád!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top