Horoszkóp

A médiumok köztünk élnek

A régi időkben a tanítások csak a beavatottak számára voltak hozzáférhetők, mert úgy tartották, hogy médiumnak születni kell. Manapság azonban bárki hozzáférhet az információkhoz, és kifejleszthet spirituális képességeket.

médium nem feltétlenül gyógyító vagy látó ember, a szó ugyanis olyan személyre utal, aki a szellemi és az e világ közötti kommunikációra képes, vagyis afféle tolmácsként üzenetet közvetít mindkét oldalra. Olyan világot lát és hall, amelyre csak keveseknek van szeme és füle. Médiumi képességek kevés embernél alakulnak ki spontán. Persze vannak, akiknek semmit sem kell tenniük azért, hogy előre lássanak egy balesetet, vagy szellemekkel társalogjanak. A legtöbb embernek  – bár kifejleszthetők bizonyos képességek – sohasem lesz része spirituális élményekben.

A médiumok köztünk élnek

Megszállhat a szellem…

A médiumok kétféleképpen kerülnek kapcsolatba a szellemi világgal. Álmukban öntudatlanul jutnak információhoz bizonyos személyekkel vagy eseményekkel kapcsolatban, viszont ébredés után nem mindig emlékeznek rá, hogy mihez kezdhetnének a látottakkal és hallottakkal. Esetleg csak később ébrednek rá, hogyan segíthetnének másoknak, és végül megteszik, amire az álombeli üzenet utalt. Érettebb képességekkel rendelkeznek azok, akik rövid ráhangolódást követően merülnek el a másik világban, majd miután megtörtént a kapcsolatteremtés, elmesélik a tudomásukra jutott információkat; velük is előfordulhat, hogy egyáltalán nem emlékeznek bizonyos történésekre…

Létezik a médiumitásnak egy magasabb formája, amikor a kommunikáló személyt “megszállja” a szellem. Nem kell félelmetes átalakulásra gondolni. Általában akkor történik ez, ha a közvetítő nem tudná pontosan továbbítani az üzenetét, vagy olyan információhoz juthat a hallgatóság, melyet a médium normál esetben képtelen volna átadni. Például az elhunyt hangján szólal meg, vagy lerajzolja, esetleg leírja a mondanivalóját.

Fontos a ráhangolódás…

A médium a rituálé előtt általában megtisztítja a teret. Füstölővel körbejár a szobában, és segítséget kér a magasabb erőktől. Gyakran aura- és csakratisztítást is végez, amire azért van szükség, hogy megszabaduljon energetikailag káros információktól, és könnyebben ráhangolódjon a szeánszra. Fontos a védelemről is gondoskodni. Az ima kimondása emeli a test rezgésszintjét, növeli az aura védekezőképességét a negatív erőkkel szemben, de a gyakorló médiumok amuletteket vagy energetikai köpenyeket is használnak. Segítheti az elmélyülést a zene és a meditációs póz is. Lényeges, hogy a kezek és a lábak ne keresztezzék egymást, mert akkor blokkolják az energiaáramlást. Az utóbbi természetesen nem vonatkozik a lótuszülésre, valamint a kéz kulcsolása sem számít akadálynak.

Ha sikerül a ráhangolódás, a médium beállítottságától függően hangokat hallhat, szimbolikus jelekből tájékozódhat, vagy képek formájában juthat információhoz. Az információk közlése történhet élőszóban, rajzzal, vezetett kézzel, mintha más írna helyettük, vagy utólag elmesélve. Az üzenet gyakran szimbólumokba burkolva érkezik, és ezért időbe telhet a helyére rakni az apró részleteket. Mivel szellemi kinyilatkoztatásról van szó, a közvetítő nem kételkedhet a tudomására jutottak hitelességében. Attól függetlenül, hogy sikeres volt-e a rituálé, az eseményt általában meditáció zárja. 

Veszélyes is lehet!

A médiumok köztünk élnekUnalmasabb házibulikon jó poén a szellemidézés. Amatőr próbálkozások alkalmával nem árt tisztában lenni a veszélyekkel is. A beavatottak szerint komoly kockázatot rejt magában a “szakértő” nélküli asztaltáncoltatás. A rituálé során előfordulhat, hogy a megidézett szellemi lény helyett negatív entitások kapcsolódhatnak a rémült jelen lévő személyek aurájához, aminek később valóban megszállottság lehet a vége. Ebből azonban biztosan nem származik előnye az illetőnek.

Honnan ismerhető fel az “igazi” médium?

Egy másik médium biztosan megismeri. Ha te nem vagy az, akkor tartsd szem előtt, hogy az igazi látót nem a szavai, hanem a tettei igazolják. Aki valóban elkötelezett, és feltette az életét mások szolgálatára, sohasem kérkedik a tudásával, és egyetlenegyszer sem váltja aprópénzre a képességeit. Egy történet szerint a világ egyik leghíresebb mágusa, aki Cipruson élt, soha semmit sem fogadott el a szolgálataiért, mert úgy gondolta, hogy aki páratlan képességeket kapott az égiektől mások szolgálatára, az nem bocsájtja áruba ezt a tudását.

Az igazi tudáshoz nem ezoterikus tanfolyamon juthat hozzá az ember. Egy részét fentről kapja, a másikért megdolgozik a Földön. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top