Horoszkóp

Ez a dal bámulatosan csökkenti a stresszt

A krónikus szorongás milliók életét keseríti meg nap mint nap a világon. Kutatás igazolta, ez a dal egészen elképesztő hatást gyakorol a stresszes állapotra. Úgy lazít el és nyugtat meg, hogy szinte észre sem veszed, csak az tűnik fel, hogy sokkal jobban vagy. Ugye, máris meg kell hallgatnod? Csak biztatni tudunk rá.

A stressz állapotát szinte mindenki legalább egyszer az életében megtapasztalja. Senkit sem kerül el ez a nagyon kellemetlen, szorongásos állapotot. Márpedig a stressz a negatív érzelmek mellett számtalan testi tünetet is okoz, így zsibbadtságot, szédülést, fejfájást, gyomorpanaszokat, sőt mellkasi fájdalmat is. Sokan gyorsan bekapnak valamilyen pirulát a tünetek enyhítésére, pedig ennél sokkal hatékonyabb és kímélőbb megoldásra bukkantak brit kutatók. Szerintük ugyanis a zene gyógyító hatása bámulatos.

A tudósok azt vizsgálták, vajon milyen dallam oldja a krónikus stresszt a leghatékonyabban. Rátaláltak a legmegfelelőbb dalra, melynek hatását önkénteseken is tesztelték, és maguk a kutatók is megdöbbentek, hogy ez a csodás zene percek alatt lenullázta a feszültséget. Miközben a pácienseknek lejátszották a Weightless (Súlytalanság) című dalt, figyelték a pulzust, az agy működését, a vérnyomást és a légzést. Az eredmények elképesztőek, hiszen több mint 65 százalékban csökkent a vizsgált páciensek feszültsége mindössze néhány perc alatt, miközben az energiaszintjük jelentősen emelkedett. Vagyis zenehallgatás közben nemcsak ellazultak az idegeik, de sokkal energikusabbak is lettek.

Nos, érdemes hinned a kutatásnak, és minél gyakrabban meghallgatnod a Marconi Union dalát. Bámulatos, varázslatos, lélekemelő, és akkor még a csodás képeket nem is említettük…

 

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top