Horoszkóp

Kutya évünk lesz: jön a kínai holdújév

Kínában és Kelet-Ázsiában ilyenkor februárban búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt. Ez náluk az egyik legnagyobb ünnep, amit látványos utcai karneválokkal és családi összejövetelekkel tarkítva tartanak meg holdújévkor. Számunkra pedig nem mellékes, mit is tartogat a kínai horoszkóp szerinti 2018-as Kutya éve.

A kínai holdújév, vagy más néven tavaszünnep idén február 16-án lesz, azaz ahogy a legtöbbször, most is a mi február 4-énkhez legközelebb eső újholdkor van. Február 16-án tehát kezdetét veszi a kínai horoszkóp szerinti Kutya éve. Lássuk, mit tartogat számunkra!

Babonák holdújévkor

A piros szín ilyenkor a domináns, aki teheti, holdújévkor magára ölti a bőség, gazdagság és a szerencse piros színét. De kerülnek minden negatív érzelmet, kijelentést és agressziót, illetve a 4-es számot, mely szerencsétlenséget hoz. Hagyományosan összegyűlik a család, és gazdagságot, szerencsét, egészséget  jelképező ételeket fogyasztanak: földimogyorót, lótuszvirágot, moszatot és tofut.

2018-as holdújév a Hegyre Menő Kutya

A kínai időszámítás szerint február 16-án beköszönt tehát a Kutya éve, mivel páros év, jang, és az öt elem közül pedig a Földhöz tartozik. A kínai asztrológia szerint nem lesz könnyű évünk, hiszen a Kutya évei mindig konfliktusokkal terheltek, a Föld (vagy hegy) pedig rugalmatlan és súlyos, ugyanakkor keresi a stabilitást.
Mindezen meglehetősen borús előrejelzések ellenére 2018-ban jó évre számíthatnak a Tigris jegy szülöttei, hiszen karrierjük felfelé ível majd. De a Sárkányok sem panaszkodhatnak, hiszen ha erejükkel jól bánnak, jelentős hírnévre tehetnek szert. A Kecskék és a Kakasok számára hoz még kedvező lehetőségeket a február 16-os holdújévvel induló 2018-as Kutya éve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top