Horoszkóp

Így használd a színek erejét. Ebben segítenek

Nem titok, a színek jelentősége és ereje jóval több annál, hogy éppen melyik a kedvenced. Hatnak a motivációra, a hangulatra, az egészségedre, valójában az egész életedre. Nem véletlen, hogy a színterápia népszerűsége hosszú ideje töretlen. Hogyan és miben segítenek? Bemutatunk minden izgalmas részletet. Mini színterápia-tanfolyamra invitálunk. Kipróbálod?

A színek másként hatnak a lelkedre, a testre, az elmére. Érdemes mélyebben is megismerni a színek jelentését, és azt is, miben és hogyan segíthetnek. Biztosan tapasztaltad már, egy világos, élénk színű ruha milyen mértékben dobja fel a hangulatodat, míg például a fekete az ünnepélyességet hangsúlyozza. Hogy melyik szín mire alkalmas? Íme, az izgalmas részletek.

Ebben segít a fehér szín

A fehér nagyon erősen hat a hangulatodra például egy borús, szürke, esős napon. Próbáld ki, hogy fehérbe bújsz, a kedved sem lesz olyan lehangolt. Használhatod arra is, amikor a határaidat, a korlátokat szeretnéd átlépni.

Így hat rád a piros

A piros az egyik legkedveltebb szín, és nem véletlenül. Érzékiséget kölcsönöz, izgalomba hoz, erősíti a párkapcsolatot, de a kezdeményező készséget is. Érdemes minél többször viselned, ha párkapcsolatra vágysz vagy változást szeretnél az életedben. Felfokozza az energiákat, az aktivitást, ezért, ha éppenséggel hajlamos lennél az agresszióra, az ingerültségre, inkább kerüld a pirosat.

színek ereje színterápia

A színek erősebben hatnak rád, mint sejtenéd (Getty)

Ebben segít a rózsaszín

rózsaszín a szívcsakra színe is. Segít, ha éppen szomorú vagy, nehézségekkel nézel szembe az életedben, és keresed a harmóniát. Akkor is érdemes használni, amikor úgy érzed, hibát követtél el.

Így hat rád a narancssárga

Viselj minél gyakrabban narancssárgát, ha az önértékeléssel akadnak gondjaid. Ha nem szereted ezt a színt, azt jeleni, nem vagy még kész rá, hogy továbblépj az életedben, megtedd a siker felé vezető következő lépést. Veszteség, fájdalom érhetett a múltban, ezért a bizalmad is megrendült. Ez a szín segít a feloldani a blokkokat.

Ez a barna szín jelentése

A barna a Föld színe. Megnyugtat, óv és védelmezi a lelked, amikor épp zaklatottabb időszakot élsz. Egyensúlyba, harmóniába hoz.

Ebben segíthet a sárga

A sárga nagyon tiszta és egyértelmű szín. Oldja az aggódást, a sötét és negatív gondolatokat, magabiztosabbá, bátrabbá tesz.

Bámulatosan hat rád a világoskék

A világoskék látványosan oldja a gorombaságot, ellágyít és megnyugtat, erősíti a könyörület érzését. Segít, hogy elfogadd és megbékélj az adott élethelyzettel, begyógyítja az érzelmi sebeket. 

Ez a zöld szín hatása

A zöld leginkább abban segít, hogy képes légy elfogadni és beilleszkedni egy új környezetbe. Nagyon erősen hat az idegrendszer működésére, így segít megnyugodni, lehiggadni és észrevenni a tiszta gondolatokat. 

színterápia spirituális gyógyítás

A színek erejét érdemes tudatosan használni (Getty)

A kék szín hatása egészen egyedi

A kék szín az asztráltest, az aura tisztításában rendkívül hatékony. Feledteti a fájdalmas emlékeket, de abban is sokat segít, hogy megszabadulhass a káros szokásoktól.

Így hat rád a lila szín

A lila kifejezetten erős energiájú szín, ezért mindenkor érdemes más színekkel kombinálni. Erősen hat az idegrendszerre, önmagában depressziót is okozhat. A koronacsakra színe is, a spirituális képességekre hat, megnyitja az érzékelést a szemmel nem látható világ felé. A világosabb árnyalata, mint a levendula ellazít, oldja a stresszt, így ebben a formában bátran használhatod.

Ez a szürke szín hatása

A szürke amellett, hogy oldja a feszültséget, a szorongást és egyes mentális problémákat, bátorsággal vértez fel, hogy kimondd, amit valójában gondolsz.

Ebben segíthet a fekete

A fekete a legsötétebb szín, mégis furcsa módon éppen a sötétség legyőzésében segít a leginkább. Rávilágít a hazugságokra, de abban is nagyon hatékony, hogy képes légy elmélyedni magadban. Csak kevesen mernek valóban szembenézni önmagukkal, a fekete a lelked mélyére, az önismeret felé vezet téged.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top