Horoszkóp

Így szereld le az energiavámpírokat!

Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha a saját bajaival vagy örömeivel foglalkozzon, senki máséval.

Nem mindig, de alapvetően azért mindannyian erőre, vitalitásra és frissességre vágyunk. Ezt persze nem mindig kapjuk meg könnyen, pláne, ha valaki leszívja az energiáinkat. Az energiavámpírok márpedig ezt teszik. Lehet ez bárki a környezetünkben, a főnökünk vagy akár egy barát, aki állandóan panaszkodik, ránk rakva így saját élete nehézségeit. Sokszor észre sem veszik ezek a személyek, mennyire leszívják az energiáinkat, mi pedig csak arra vágyunk a velük való egy-egy találkozás után, hogy bebújjunk a takaró alá, és senki ne szóljon hozzánk.

Hogyan birkózzunk meg az energiavámpírokkal?

1. Ne tarts vele hosszan szemkontaktust! Minél több van belőle, annál jobban megnyílik, és kötődik hozzád, onnantól pedig lőttek a következő óráidnak. Állíts időkorlátot.

2. Az időd is értékes, ezért legyen 5, 10, 15 vagy 20 perc, amíg tényleg összpontosítasz a másikra, és ehhez szigorúan tartsd magad.

3. Tanulj meg nem reagálni!

Ez nagyon fontos. Az energiavámpír a másik reakcióiból táplálkozik, így tudja továbbgörgetni a beszélgetést és a veled való kapcsolatot. Fontos, hogy megtanuld, hogyan lehetsz semleges a másokkal való interakcióidban. Kerüld például a túlzottan pozitív vagy negatív érzelmi reakciókat.

anya-lánya, szeretet, veszekedés

4. Ne vitatkozz, ne mondj ellent!

Igen, csábító, de hosszú távon nem változtathatsz meg másokat, hacsak ők maguk nem teszik meg a megfelelő lépéseket. Minél inkább ellenállsz nekik, annál inkább ellenállnak neked.

5. Hallgass többet, beszélj kevesebbet!

Az energiavámpírok sok időt igényelnek, és szükségük van egy őket meghallgató fülre. Minél többet beszélsz, annál több energiát veszítesz az ilyen szituációkban. 

6. Próbálj ragaszkodni a könnyű témákhoz!

A beszélgetésnek nem kell depresszívnek vagy nyomasztónak lennie. Szükség esetén vedd át az irányítást, és változtasd meg a beszélgetés témáját, valami könnyedebbre és egyszerűbbre.

7. Vágd el a kapcsolatot!

Ez az utolsó lehetőség. Néha a saját egészséged és boldogságod érdekében nehéz döntéseket kell hoznod arról, hogy kikkel veszed körbe magad. 

Truth Theory

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top