Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Horoszkóp

Ezért olyan fontos, hogy minél többször mosolyogj

Gondoltad volna, a mosoly mennyi előnnyel jár? Nemcsak megszépít, nyitottabbá, vidámabbá tesz, az egészségedre is különösen jótékonyan hat. Mi történik a testedben, miközben szívből mosolyogsz? Sokkal több, mint sejtenéd. Már csak emiatt is mosolyogj minél többször! :)

Ha megfigyeled a gyerekeket, azonnal feltűnik, náluk a mosoly még természetes, önkéntelen, és a szívükből fakad. Amikor valami mókásat, vicceset vagy szépet látsz, ajkaid önkéntelenül is felfelé görbülnek. Mégis talán sokkal kevesebbet mosolyogsz, mint érdemes lenne.

Kutatások igazolják, hogy a kisbabák akár napi négyszáz alkalommal is elmosolyodnak. Aztán ahogy múlnak fölötted az évek, egyre többször erőltetsz mesterséges mosolyt az arcodra, csupán, mert az adott szituáció megkívánja tőled. A napi négyszáz mosolynak felnőttkorra jó, ha a tizede megmarad.

mosoly kutatás boldogság

Ezért is érdemes minél gyakrabban mosolyogni (Thinkstockphotos)

Pedig az Egyesült Királyságban végzett tanulmány szerint már egyetlen mosoly is sokkal hatékonyabb járul hozzá a jó közérzethez, mint a csokoládé, a szex vagy a pénz. Mindez túlzónak tűnhet első hallásra, mégis találni benne logikát.

Amikor mosolyogsz, dopamin, szerotonin és endorfin hormonok szabadulnak fel a testedben. Ezek mind olyan neurotranszmitterek, amelyek azért felelősek, hogy igazán jól érezhesd magad. Amellett, hogy csökkentik a vérnyomást és a pulzust, nagymértékben hozzájárulnak a jó fizikai állapothoz, így az egészséghez is.

Ugye mostantól csoki helyett inkább mosolyogsz? Így még a vonalaidra is vigyázhatsz. A mosoly, a jókedv valóban az egészséged egyik alapvető titka. 

Conscious Reminder

Címlap

top