Horoszkóp

Igazából szerelem: ez vár rád júniusban a szerelemben, a párkapcsolatban

Igazából szerelem sorozatunk júniusi részében megtudhatjátok, mit jósolnak a különleges kártyák a szerelem és a párkapcsolat terén a nyár első hónapjára. Vajon mire figyelmeztetnek, mit javasolnak a boldogságodért? A tanácsokat ezúttal is érdemes megfogadni.

Minden hónap utolsó napján leülök a szőnyegre, kiterítem magam elé a kártyákat, behunyom a szemem, és veszek néhány mély lélegzetet. Amikor megfelelőképpen elcsendesedtem, megkérdezem:

  • Melyek a legfontosabb információk, amelyekre az olvasóimnak júniusban a leginkább szükségük van?
  • Mi az, ami a leginkább segíti őket, hogy megtapasztalják a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot?

Aztán – továbbra is behunyt szemmel, a belső vezettetésre hagyatkozva – kihúzom a kártyákat.

Az elsőt Tori Hartmann: A csakrák bölcsessége című csomagjából húzom, amely a következő kérdésre válaszol:

  • Miről szól ez a hónap?

A másodikat Esther and Jerry Hicks: Getting into the Vortex (Belépés a vonzás örvényébe) című paklijából húzom, amelynek ez az alcíme: Relationship Cards (Kapcsolati kártyák). Ebből erre a kérdésre kapunk választ:

  • Mi lesz a feladatunk ebben a hónapban?

A harmadikat pedig Kris Carr: Crazy Sexy Love Notes (Őrülten csábos szerelmes üzenetek) című kártyáiból húzom, és ezt kérdezem hozzá:

  • Mivel táplálhatjuk és támogathatjuk magunkat a folyamatban, amit a másik két kártya üzenete elindít?

Lássuk tehát, mi vár ránk júniusban!

  • Amiről a hónap szól: Ösztön
  • Ami a feladat: Többmilliárdnyian vagyunk, tökéletes változatosságban
  • Ami támogatni fog: Együttérzés minden és mindenki felé

1. lap: Ösztön

Amióta csak az önismereti és spirituális utamat járom, megfigyeltem, hogy az őszi, téli hónapok segítik, a tavaszi, nyári hónapok – látszólag – hátráltatják ezt a belső folyamatot. Az ok igazán egyszerű: ősszel és télen az időjárás megváltozása miatt egyébként is behúzódunk az otthonainkba, ami segít, hogy saját belső világunkkal is többet foglalkozzunk. Amint azonban kitavaszodik, majd megérkezik a nyár melege, alig várjuk, hogy minél több időt tölthessük a szabadban. Így a figyelmünk a belső világunkról a külső világra irányul, és egyre nagyobb kihívást jelent fenntartani azt a rendszeres gyakorlatot, amit korábban esetleg kialakítottunk.

Ez a kártya viszont most mégis azt kéri tőlünk, hogy júniusban is tartsuk fenn a kapcsolatot a belső világgal, és figyeljünk oda ösztönös megérzéseinkre. Ezek a megérzések olyan sugallatok, amelyek belső bölcsességünktől érkeznek, és az álmaink megvalósítása, a boldog, kiteljesedett élet felé terelnek.

Talán most azt gondolod, neked nincs belső bölcsességed, vagy ha van is, a hangját még soha nem hallottad. Sokáig én is azt gondoltam, ez ténylegesen egy hang kell legyen, amit tisztán és érthetően meg fogok hallani. Mivel erre vártam, nem vettem észre, hogy az információ számtalan más módon is érkezhet.

  • Előfordul, hogy valaki mond valamit, amire felkapom a fejem.
  • Egy könyv egy számomra fontos bekezdésnél nyílik ki.
  • Megérint egy dalszöveg, ami felett eddig elsiklottam.
  • Egyszerűen csak megjelenik bennem a tudás arról, hogy mi a következő lépés.
  • Örömteli, lelkesítő érzés fog el, amikor döntéshelyzetben az egyik változatot latolgatom, és félelmet, aggodalmat érzek, amikor a másikra gondolok.

Bármilyen kérdés foglalkoztat tehát júniusban, ha teheted, napi rendszerességgel teremtsd meg a belső csend lehetőségét. Talán tudni szeretnéd, hogy

  • mikor érkezik meg az életedbe a kedvesed,
  • hogyan oldhatnál fel egy konfliktust a pároddal,
  • mikor enyhül a legutóbbi szakításod feletti fájdalom,
  • mitől telhetnének boldogabban a napjaid,
  • hogyan segíts valakinek, akit szeretsz.

A válaszokon most nem kell gondolkodnod. Egyszerűen csak mondd el magadnak: erre a kérdésre szeretnék választ kapni. Kérem, hogy a válasz érkezzen meg a lehető leggyorsabban, és olyan módon, amelyet tökéletesen értelmezni tudok. Nyitott vagyok a befogadására.

igazából szerelem júniusi szerelmi jóslat

Ezt üzenik júniusra a kártyák (fotó: Sarkadi Kriszta)

2. lap: Többmilliárdnyian vagyunk, tökéletes változatosságban

Sok időbe telt, mire ráébredtem, bármivel foglalkozom is éppen, a dolgok sohasem lesznek készen. Vagyis amint készen vannak, valami megváltozik, és alakíthatom át az egészet. Ugyanez igaz a párkapcsolatunkra és minden más kapcsolatunkra is, a munkánkra, az egészségünkre, a pénzügyeinkre, az otthonunkra – szóval az egész életünkre. Hiába vágyunk rá, hogy valami kész legyen, és soha többé ne kelljen vele foglalkozni, ez sosem történhet meg, mert akkor megállna a fejlődés, márpedig az élet kerekét ez viszi előre. Hiába vágyunk rá, hogy mindenki gondolkodjon egyféleképpen, és akkor nem lennének viták, ez nem lehetséges. Pont a különbözőségünk az, ami szükséges ahhoz, hogy állandóan a jobbítás lehetősége járjon a fejünkben. Ez a változatosság tette lehetővé a múltban, hogy most ennyire kényelmesen éljünk. És ez teszi lehetővé azt is, hogy egy, még ennél is szebb jövőt teremtsünk.

Ezért hát ne bosszantsd fel magad, amikor a többiek nem úgy gondolkodnak, beszélnek és viselkednek, mint te. Hidd el, ha így tennének, rendkívül unalmas lenne. Ne próbáld meg a párodat olyanná formálni, amilyennek szerinted lennie kellene, mert ha sikerrel jársz, unatkozni kezdesz mellette. Júniusban számos alkalom nyílik, hogy felismerd, milyen sokszor szeretnéd átalakítani a körülötted lévőket. Ilyenkor az a dolgod, hogy az eddig megszokott helyett egy másik utat válassz, és ez legyen a szándékod: tetszik nekem, hogy annyira különbözünk egymástól. Mostantól arra fókuszálok, milyen nagy örömet jelent és milyen sok lehetőséget rejt ez a sokszínűség.

3. lap: Együttérzés minden és mindenki felé

Az együttérzés gyakorlata óriási segítségünkre lesz, hogy a különbözőségünket képesek legyünk valódi örömmel fogadni. Kezdheted rögtön magaddal. Hányszor próbáltál olyanná válni, mint a többiek? Hányszor szerettél volna belesimulni a tömeg egyformaságába? Hányszor vágytál rá, bárcsak te is meg tudnál elégedni azzal, amivel mások is? Remélem, ezek a vágyaid egyszer sem teljesültek. Remélem, azóta azt is tudod, ez nem azt jelenti, hogy veled bármiféle baj lenne, hanem hogy ténylegesen olyan vagy, mint mindenki más: különböző! Ebben egyformák vagyunk: mindannyian különbözünk egymástól.

A különbözőséget pedig eltérő élettapasztalataink okozzák. Vagyis ha valaki esetleg bántóan viselkedik veled, azt többnyire nem szándékosan teszi, hanem azért, mert nem ismer mást. Ha ilyenkor el tudod engedni a „biztosan direkt csinálja” gondolatot, és képes vagy együttérzéssel fordulni mások felé, akkor könnyebbé és örömtelibbé válik az életed.

Júniusban ezért fektess hangsúlyt arra, hogy mindenkivel kapcsolatban emlékezz rá:

  • ugyanúgy boldogságra vágyik, ahogy te is,
  • neki is megvannak a maga problémái, ahogy neked is,
  • ahogy te is, ő is úgy gondolja, hogy az ő problémája a legnagyobb,
  • az eddigi tapasztalatai alapján igyekszik a helyzetet megoldani, ahogy te is,
  • azt akarja, hogy szeressék és elfogadják, ahogy te is.

Ebben a hónapban légy te a bátrabb és a bölcsebb: ne latolgasd, hogy a másik „megérdemli-e”, egyszerűen csak légy kedves vele!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta, a Szerelmeskönyv írója
www.igazabolszerelem.hu

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő

Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top