Horoszkóp

Lang Györgyi: „Álmomban tudok járni”

Lang Györgyi születési horoszkópja meglepő, de nagyon érdekes kettősséget mutat: a külvilág kemény nőként ismeri őt, miközben a személyisége rendkívül érzékeny és sérülékeny. Horoszkópjából még az is kiolvasható, miért kényszerült tolószékbe a népszerű énekesnő.

A kettősség oka, hogy Lang Györgyi születésekor három bolygó tartózkodott a Bika jegyében, amiből arra lehet következtetni, hogy határozott, makacs ember, ám a Rák aszcendenssel sebezhető, könnyen meghatódó típus.

– Tény és való, hogy a betegségem kialakulása előtt nem voltam túl simulékony, de voltak olyan pillanatok, amikor nem mutattam magam vasladynek. A rajzfilmeken is el tudom sírni magam.

A betegség átformált?

– Sokat változtam az elmúlt tíz évben, mióta tolókocsiban ülök. Szerintem tőlem inkább az őszinteségem miatt tartottak. Azt tapasztaltam, hogy az emberek általában félnek az igazságtól, mert úgy érzik, bántják őket. Régebben nekem is rosszulesett, ha valaki az arcomba mondta a véleményét, de most már kimondottan jól fogadom.

A születési képleted alapján azért kényszerítette rád a sors ezt a betegséget, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerülj, és így ints búcsút a keménységnek.

– Ezt, azt hiszem, el tudom fogadni, mert én is kétszemélyessé váltam. Ugyan nem huszonnégy órában, de segítségre van szükségem, még a felkeléshez, felöltözéshez, pisiléshez vagy a tolókocsiba való átüléshez is. Ha autóval akarok menni valahová, akkor is kell valaki, meg egy speciális autó, mert vezetni már sajnos nem tudok. Azok az emberek, akik rendszeresen segítenek, gyakorlatilag a barátaim.

A Szaturnusz helyzetéből arra is következtethetünk, hogy méltósággal viseled a betegségedet, amelynek kialakulására azért is kerülhetett sor, hogy a hasonló helyzetben lévőket bátorítani tudd.

– Ezzel egyetértek, habár nem igazán hívnak ilyen rendezvényekre, ahol ez lenne a téma. Az emberek még mindig megijednek, vagy nem tudják kezelni, ha valaki tolókocsiban, kövéren, ismerten előttük van.

Ehhez szerintem nem kellenek rendezvények. Az emberek tudják rólad, milyen helyzetben vagy, és hogy ezt milyen optimistán viseled. Hogyan telik egy napod?

– Délelőtt tíz órára jön Saci vagy Marcsi (az ápolónők), akik tíz és tizenkettő között működőképessé tesznek. Utána vagy megyek valahova, vagy esetleg itthonról intézem a PA-DÖ-DÖ dolgait, olvasok, tévét nézek (mint egy rendes kisnyugdíjas), a kutyámmal, Terivel vagyok. Este pedig színház, mozi, kártya, buli vagy semmi.

Mikor vetted észre a betegséget?

– A nyolcvanas években a pécsi színházban játszottam, amikor kiderült, hogy szklerózis multiplex betegségem van. Huszonöt évig teljesen tünetmentes voltam, majd kábé tíz évvel ezelőtt látványosan elkezdett romlani az állapotom. Elkezdtem rosszabbul járni, például volt, hogy a színpadra úgy mentem fel, hogy fogtam a testőr – Sanya – vállát. Oldalra pedig be volt készítve egy ülőalkalmatosság, ha bármikor baj van, le tudjak rogyni. Amikor az utcán egyedül mentem, csomószor utánam kiabáltak, hogy „odanézz már, hogy be van rúgva a PA-DÖ-DÖ”. Aztán eltörtem a lábamat, és ezt követően kellett beülnöm a tolókocsiba.

Amikor kialakult a betegség, kétségbe estél?

– Nem estem. Kicsit hibáztattam magamat, hogy talán túl lusta voltam, nem sportoltam, nem kirándultam, nem éltem egészséges életet, mert akkor még nem voltam tisztában azzal, hogy ezt a betegséget nem lehet ügyesen megelőzni, jön, és kész.

A Vénusz és Plútó helyzete arra utal, hogy szenvedélyes és féltékeny ember vagy.

– Ez igaz, de a féltékenységet próbálom hősiesen magamban tartani. Nyilván az arcomra kiülnek az érzelmek, de amikor bánt valami, kemény vagyok, mint egy szög, és nem szólok. Nem kezdek el jelentet rendezni, mert azt szánalmasnak tartom.

Az ezotéria azt mondja, ha bizonytalanok vagyunk, ha félünk a bántástól, hájat növesztünk, amiről úgy gondoljuk, megvéd a csalódástól.

– Ezt nem hallottam eddig, de elgondolkodtató, és lehet benne valami. A túlsúly rám gyermekkorom óta érvényes. Amikor a színművészetire jártam, mindenki kövér lánynak tartott, pedig akkor hetven kiló voltam. Négy éven keresztül azt hallgattam: Györgyi, fogyjon le egy kicsit! Bántástól nem félek, de az ételeket nagyon szeretem, innen a háj. Gyerekkoromban Anya nagyon magasra tette a mércét, elvárta, hogy mindenben a legjobb legyek, viszont közben nagyon jókat főzött. Persze mások visszajelzésére – akár jó, akár rossz – nekem is ugyanúgy szükségem van, mint mindenkinek.

A képleted szerint éjszaka rendszeresen álmodsz.

– Igen. Jósálmom nem volt. Viszont bármennyire azt vallom, hogy nem zavar a betegségem és a tolókocsis lét, mégis nagyon gyakran azt álmodom, hogy tudok járni, futni. Egy vékony töltésen egyensúlyozva végig tudok menni.

Lang Györgyi érdekes és igazán izgalmas horoszkópjának folytatását a a legújabb Nők Lapja Ezotériában elolvashatod, amelynek fő témája ezúttal: az angyalok.

nők lapja ezotéria

A Nők Lapja Ezotéria legújabb száma már kapható az újságárusoknál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top