Horoszkóp

Így viselkednek vitás helyzetben a csillagjegyek szülöttei

Ha a családtagjaid, barátaid jegyét ismered, és igyekszel ennek megfelelően viselkedni velük vitás helyzetekben, már tettél egy nagy lépést a béke felé.

Lehet, hogy háborúkat előzhetnénk meg, ha tudnánk a másik „léleknyelvén” beszélni. Sokszor ehhez nem is kellene más, csak ismerni a csillagjegyek szülötteinek tulajdonságait és kicsit alkalmazkodni hozzájuk. Mindenesetre, ha a családtagjaid, barátaid jegyét ismered, és igyekszel ennek megfelelően viselkedni velük vitás helyzetekben, már tettél egy nagy lépést a béke felé.

Ha nem is hozod el a világbékét, de a szűk környezeteden mindenképp segítesz.

Kos

„Gyere cipó, hamm, bekaplak” stílusa miatt a vitákban igencsak ijesztő tud lenni. Szerencsés esetben talán nem tör szét semmit, csak üvölt. Érveit főleg a hangerejével támasztja alá, így gyakorolva nyomást a másikra. Ha egy vitában vesztesnek érzi magát – taktikát vált. Egyszerűen megsértődik, és elvonul. Ilyen esetekben akár napokig is képes némasági fogadalmat kötni. És ha már a sértődésnél tartunk, sokan vannak, akik napok múlva is a könnyeiket törölgetik a Kossal folytatott vitájuk után.

Az igazság az, hogy a vita hevében olyan szavakat is kimond, amelyekkel akaratlanul is megbántja a másikat. Ezek többségét azonban nem gondolja komolyan, 10 perc elteltével ugyanis már azt sem tudja, hogy éppen kit és mivel is bántott meg.

kos párkapcsolat összeillenek csillagjegyek horoszkóp

Így illik a Koshoz – vagy nem – a többi csillagjegy

Hogyan kezeld?

Ha vele szemben egy vitából nehezen tudsz kijönni, játszd el a vesztest! A lényeg, hogy győztesnek érezze magát. Ebben az esetben hamar elfelejti a vitát, és hogy ő lett a győztes, még meg is hálálja neked. Ha már megsértődött, amíg nem érzi úgy, hogy ő lett a győztes, sajnos neked kell kiengesztelned.

A kiengesztelés eltarthat órákig, napokig, de szélsőséges estekben akár évekig is! Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mikor teszed le a fegyvert. Amint látod, így vagy úgy – övé az utolsó szó. Viszont nem nagyravágyó – a csaták megnyerésével is megelégszik. Vagyis a háborút még a te nyerheted.

Bika

Békés természete miatt nehéz kihozni a sodrából – ennek ellenére vannak helyzetek, amikor a tornádó hozzá képest lágy tavaszi szél. Alapvetően nincs felkészülve a vitákra. Ezért, hogy időt nyerjen, és hogy átlássa a helyzetet, gyakran eljátssza a butuskát. Ez persze rendre ki- és megakasztja a vitapartnereit. Mivel ritkán támad, általában felkészült. Vagyis olyan „megingathatatlan” érvei vannak, amelyeket nehéz megcáfolni. Már csak azért is, mert makacsul ragaszkodik hozzájuk.

Amikor valami huzamosabb ideig nem hagyja nyugodni, a szavaival szurkálódni kezd. Ezt megteheti közvetlenül, egyből a tárgyra térve, de poénok mögé bújtatva is. (Érdemes ezekre odafigyelni!) A jámbor bika két esetben válhat dühöngő bikává: ha becsapják vagy átverik, illetve ha betelik nála a pohár. Az első esetben az átverő, a másodiknál a tárgyak (poharak, tányérok, ajtók, ablakok stb.) lehetnek veszélyben.

Dührohama, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is múlik.

Így vitázik a bika

Hogyan kezeld?

Ne kiabálj vele! Nagyon érzékeny hallása van, a kiabálás csak tovább hergeli.

Soha, de soha ne verd át.

Vitában csak akkor nyerhetsz vele szemben, ha az övénél is biztosabb érveid vannak. Ha nincs, akkor ismerd be a győzelmét – ennyi.

Nagyon könnyen kiengesztelhető! Néhány szép szó, egy kedves érintés az esetében csodákra képes. Nehogy megijedj tőle! Így első olvasatra lehet, hogy nem egy egyszerű eset. Viszont hidd el, ha megtanulsz élni a „szabályaival”, akkor kenyérre kenheted.

Ha érdekel a többi csillagjegy szülötteinek vitastílusa is, elolvashatod a tudnivalókat az Illúzió Caféblog posztjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top