Horoszkóp

5 csillagjegy, akik egyszer sem álltak sorba az önbizalomért

Néhány csillagjegy számára kifejezett kihívás, hogy magát sikeresnek, a sikerre méltónak tartsa. Nézzük, mely jegyek az önbizalomhiány mesterei!

A tudomány szerint vannak olyan emberek, akik úgy vélik, a legkevesebbet érdemlik. Ez az imposztor-szindrómával is összefüggésben állhat, ebben az állapotban az érintett személy értéktelennek, alkalmatlannak tartja magát, és önbizalom-hiányos. Hogyan köthető mindez össze az állatövi jegyekkel? Az asztrológia szerint léteznek olyan jegyek, amelyek az önbizalomhiány és az önsajnálat mestereiként váltak közismertté.

Mérleg

A Mérlegek számára kihívást jelent, hogy magukénak érezzék a sikerüket, és elfogadják a dicséretet. Ők azok, akik mindig elfordulnak, ha megdicsérik őket egy munka kapcsán. Maguknak nagyon kevés jelentőséget tulajdonítanak, ez azért van, mert nehezükre esik hinni saját képességeikben és tehetségükben. Másfelől kicsit babonások is azzal kapcsolatban, amit ez idáig elértek és hajlamosak azt hinni, hogy ettől megfoszthatják őket, ha hisznek magukban.

Fotó: illusztráció, Pexels.com

Bak

A Bakok hajlamosak keményen dolgozni bármiért, amibe belefognak. Ők azok, akik olyanba is energiát és erőfeszítést fektetnek, amit mások már rég feladtak volna, sőt mi több, be is fejezik azt, amibe belekezdtek. Ettől eltekintve bizonyos esetekben szándékosan kerülik a magabiztosságot és a hencegést.

 

Szűz

A Szüzekről közismert, hogy lehetetlen mércéknek akarnak megfelelni. Az összes jegy közül rájuk jellemző leginkább az önbizalomhiány, éppen a perfekcionizmusuk miatt. Hajlamosak büntetni magukat azért, mert nem teljesítették a maguk számára kijelölt feladatot. Másrészt, ha valamit nem sikerül tökélyre vinniük, magukat tekintik a hiba okának.

 

Bika

A Bikák néha még saját maguk bukásától is tartanak. Minél jobban teljesít egy Bika egy feladatban, annál több terhet ró magára. A Bikák magukkal szemben támasztott elvárásai mindenre hatással vannak, gyakran félnek, hogy nem tartják majd őket méltónak a feladatokra és csalónak állítják majd be őket. Ahogyan a legtöbbek, úgy a Bikák is folyamatos sikerre vágynak, miközben attól tartanak, hogy minden, amit valaha is elértek, csak mázli volt, és egy pillanat alatt bármikor eltűnhet az életükből.

 

Ikrek

Az Ikreknek alacsony az önbecsülésük, mert úgy érzik, nem érdemlik meg a jutalmat és elismerést. Azért gondolják ezt, mert karizmatikusnak tartják magukat és szerintük amire eddig vitték, az egyedül a személyiségük érdeme. Habár társaságkedvelők, hosszabb időtávra köteleződnek el. Jobban kell hinniük önmagukban, és rá kell jönniük, hogy sikerükért megdolgoztak, és megérdemlik azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top