Horoszkóp

Szokatlan és különleges a mai 10 milliószoros nap

Ma van az év első 10 milliószoros napja. S ez a nap most nagyon más, mint általában a tízmilliószoros napok. Telihold is van, ami feszültséget okoz. Szóval, ma még fontosabb, hogy pozitívan tekints magadra és minden másra is...

A tízmilliószoros napok a buddhista filozófiához, valláshoz kapcsolódnak. A hívek Buddha életének legjelentősebb eseményeire emlékeznek ezeken a különleges energiájú és jelentőségű napokon. Minden évben négy tízmilliószoros napot, vagy más néven Dharmacsakra napot ünnepelnek a világ buddhistái. S mivel ezeket a napokat a Hold járásához társítják, minden évben más és más napokra esnek. Az idei év első tízmilliószoros napja március 9.

A Csodák ünnepe az év első 10 milliószoros napja

A tibeti Nagy Buddha ünnepnapok a tízmilliószoros napok, és ezeken az ünnepeken a pozitív cselekedetekre, a segítségnyújtásra, az együttérzésre, a könyörületre, a megbocsátás, s a pozitív gondolkodás fontosságára helyezik a hangsúlyt. Úgy tartják ugyanis, hogy ilyenkor tízmilliószoros erővel hatnak a gondolatok, a cselekedetek. Jó és rossz egyaránt… S ezért is érdemes a pozitívumokra törekedni.

Az év első tízmilliószoros napja tehát a Chötrül Dühen, avagy a Csodák Ünnepe: a tibetiek Buddha csodás tetteire emlékeznek ma. Az ünneplés során 15 olyan napot elevenítenek fel, amelyeken Buddha folyamatosan csodákat tett azért, hogy felébressze az emberekben a tanítások iránti hitet és vágyat.

A legenda szerint Buddha különleges csodákat mutatott az embereknek. Útján haladva a felhők finom vízpermetet, a lágy szellők pedig virágokat szórtak a lába elé. A földből csodaszép lótuszvirágok bukkantak elő, hogy felfogják Sziddhárta herceg lépteit. S persze hosszasan lehetne sorolni a csodákkal teli történeteket, amelyekben a tibeti emberek mélyen hisznek.

A mai tízmilliószoros nap ismét teliholdra esik (fotó: Getty)

A mai tízmilliószoros nap ismét teliholdra esik (Fotó: Getty)

Telihold és 10 milliószoros nap

Március 9-én telihold ragyog az égen. A teliholdhoz százszoros teremtő erőt kapcsolnak. Általában feszültséget, nyugtalanságot hoznak ezek a napok mindenkinek. A tudatosság ma elengedhetetlen. S érdemes is pozitívan gondolkodni, hiszen a tízmilliószoros nappal együtt elképzelhetetlen erejű a teremtés ma.

Ha feszültséget érzel magadban, vegyél mély lélegzeteket, s nyugtasd meg az elmét, a lelket. Jól teszed, ha meditálsz, relaxálsz ma. S persze kívánj magadnak, s mindenki másnak is szeretet, békét, reményt, boldogságot, bőséget. A tiszta szívű önzetlen cselekedetekkel sokszorosan teszel jót a világnak, mindenki másnak és persze magadnak is.

2020-ban még három 10 milliószoros erejű nap lesz

  1. 2020. március 9. hétfő – Csötrül Dühen, avagy a Csodák Ünnepe
  2. 2020. június 5. péntek – Saga Dawa Dühen, vagyis Buddha megvilágosodásnak Ünnepe
  3. 2020. július 24. péntek – Chökhor Dühen, azaz Buddha Első Tanításának Ünnepe, és
  4. 2020. november 7. szombat – Lha Bab Düchen, vagyis Buddha Alászállt a Mennyből Ünnep

A 10 milliószoros napokon mindenképpen érdemes

  • pozitívan gondolkodni
  • önzetlenül segíteni minél több embertársadnak
  • imádkozni, meditálni, relaxálni
  • mosolyogni csak úgy, minden különösebb ok nélkül
  • szeretettel tekinteni magadra és másokra is
  • jó dolgokat tenni másokért
  • óvni a környezetedet
  • vegetariánus ételeket fogyasztani
  • megbocsátani magadnak és másoknak is.

Ugye, élsz a különleges lehetőséggel? Próbáld ki már ma. S valójában mindegy, hiszel-e vagy sem a tízmilliószoros napok teremtő erejében…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top