Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. július 1-7.: Telihold és holdfogyatkozás. Izzasztó napok jönnek

A következő napok szó szerint és átvitt értelemben is megizzasztanak mindenkit. Telihold lesz részleges holdfogyatkozással, ami szerencsére bennünket most kevésbé érint. Az asztrológiában ugyanakkor sosem jelez jót a "fogyatkozás". Most még fontosabb követni a holdhoroszkóp javaslatait.

Vasárnap nemcsak telihold lesz, hanem 36 százalékos maximumú, félárnyékos holdfogyatkozás is. Szerencsére ez Európából nem látható, így bennünket közvetlenül nem érint a hatása. Bőven elég lesz a telihold feszültségét kezelned… Legyél éber és minél türelmesebb! 

SZERDA július 1.: Skorpió Holddal indul a július, ami kísértetiesen hasonlít a keddi naphoz. Szóval még mindig vigyázz, mert a növő Skorpió Hold szélsőségekre hajlamosíthat, és érzelmi hullámvasútra tehet téged. A sírás sem kizárt. De nem kell szégyellned a könnyeidet!

CSÜTÖRTÖK július 2.: Felderül a kedved attól, hogy hajnalban a Hold átlép a Nyilasba. Innentől sokkal energikusabbnak és lelkesebbnek fogod érezni magad. Érdemes hosszabban szellőztetned csütörtökön. Sőt még jobb, ha egész nap nyitva hagyod az ablakot. Ha teheted, gyalog menj haza, hogy közben a fejedet is kiszellőztesd!

PÉNTEK – július 3.: Pénteken is aktuális a hosszabb szellőztetés, de valami aktív, sportos mozgás is. A Nyilas Hold még növő fázisban van, ami azt jelenti, hogy hatékonyabban épül be minden vitamin és ásványi anyag a bőrödbe és a szervezetedbe. Szóval most sokat tehetsz az egészségedért.

Telihold és részleges holdfogyatkozás nehezíti a hetet

Telihold és részleges holdfogyatkozás nehezíti a hetet (fotó: Profimedia)

SZOMBAT július 4.: Telihold előtti napon kora reggel a Hold belép a Bakba, és fokozatosan érezhetővé válik a telihold feszültsége. Sokat segít, ha tudsz erről, mert nem kezded el hibáztatni magadat, és nem kritizálsz másokat. Szerencsére a Bak Hold józanságot és tárgyilagosságot hoz, így valamivel könnyebb lesz a dolgod.

VASÁRNAP – július 5.: Vasárnap kora reggel félárnyékos holdfogyatkozás lesz, ami természetesen csak telihold idején történhet meg. A feszültség törvényszerűen sértődést okozhat, kivéve, ha hátra lépsz, és nem mész bele semmilyen perpatvarba. Higgadtsággal megúszhatod konfliktus nélkül ezt a napot. A júliusi teliholdról és a félárnyékos holdfogyatkozásról részletesen a táblázat alá görgetve olvashatsz.

HÉTFŐ – július 6.: Dél körül lép át a Hold a Vízöntőbe, ami levegő jegy, s ezért hétfőn nagyon jól teszed, ha minél több időt töltesz a szabadban. Ez a nap tele van tiltással: fogászati, patyolati, fodrászati és kerti munka tilalom érvényes. Ezek helyett használd ki a fogyó Holdat: kezdj selejtezni, takarítani! De nem kell persze egyetlen nap alatt végezned mindennel.

KEDDjúlius 7.: Legyél merész, és próbálj ki szokatlan dolgokat, ízeket, illatokat kedden! A Vízöntő Hold arra bátorít, hogy eltérj a régitől, a megszokottól. Persze nem érdemes semmit erőltetned, csak azt tedd, ami jól esik, és ami tőled ered! Ne feledd, senkinek sem kell megfelelned.

Ezekben a jegyekben jár a Hold a júliusi telihold hetében

A júliusi telihold hetében ezekben a jegyekben jár a Hold

A júliusi telihold hetében ezekben a jegyekben jár a Hold (nlc)

Félárnyékos holdfogyatkozás és júliusi telihold

Július 5-én, vasárnap kora reggel (06:45-kor) telihold lesz az égen. Most a Rák Nap és a Bak Hold kerül egymással szembe. Kicsivel előtte: 05:04-kor kezdődik egy 36 százalékos maximumú félárnyékos holdfogyatkozás, ami 07:56-ig tart. Ez Európából nem lesz látható. Szerencsére. A holdfogyatkozás mindig teliholdkor történhet, amikor a Föld kitakarja a Nap fényét a Hold elől. A jelenség a telihold feszültségét még inkább fokozza. Szóval, most valóban örülhetünk, hogy innen nem látható, és talán alig érzékelhető a holdfogyatkozás!

Júliusban a víz (Rák Nap) és a föld (Bak Hold) ellentétét tapasztalhatod meg. Mindkettő a termékenység szimbóluma, s pontosan ezért nem kéne harcolniuk egymással. Mégis ellentétes minőséget képviselnek:

  • érzelmek – józanság
  • romantika – gyakorlatiasság
  • ösztön – ambíció
  • magánélet – hivatás

Teliholdkor ne csodálkozz, ha mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb! A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Ilyenkor a szembe jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. Tudd, hogy józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje! Ezzel elkerülheted a legrosszabbat, a balesetet. Maga a telihold vasárnap kora reggel lesz, de az egész nap érezhető a feszítő hatása. Sőt ha érzékenyebb vagy, már előző nap nyugtalanná válhatsz. Amennyiben a Rák, vagy a Bak jelében születtél, vigyázz magadra és a párodra, de minden kapcsolatodra is, ami fontos neked! De Kosként és Mérlegként sem árt az türelem és tolerancia… Természetesen akkor is legyél figyelmes, ha bármelyik másik jegyben születtél!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top