Horoszkóp

A Mérleg 3 arcot visel. Te melyik vagy?

A Mérleg nagyon vonzó és kedves csillagjegy. Sokan kedvelik őt. A horoszkóp szerint neki is háromféle arca lehet. Vajon magadra ismersz? Nos, melyik vagy a három Mérleg közül?

A különleges horoszkópból megtudhatod, hogyan lehetséges az, hogy két ember, akik a Mérleg jelében születettek, tulajdonságaikban alig hasonlítanak egymásra. Egyikük gondolkodóbb és visszafogottabb, a másik vidám és cserfes, aki nagyon szívesen flörtölget. Vajon miből adódnak ezek az eltérések? Minden részlet kiderül.

Ismerd meg tehát a Mérleg csillagjegy három típusát. S azért három típus, mert az asztrológia három dekádra osztja a jegyeket. Minden dekád más és más tulajdonságot, jellemvonást is hordoz az alapvető Mérleg jellemzőkön túl. S így történhet meg, hogy te és a legjobb barátod is a Mérleg jelében születettek, mégis számos témáról másként gondolkodtok.

A Mérleg levegő elemi jegy

A horoszkópban minden jegy pontosan 30 fokra helyezkedik el egymástól, s ezt a 30 fokot osztja további három részre az asztrológia. A három dekád a társ csillagjegyek és bolygóik tulajdonságait is megjeleníti. A Mérleg a levegő elemi jegyek közé tartozik. Két társa az Ikrek és a Vízöntő. A Mérleg jele többnyire szeptember 23. és október 22. közé esik. A szökő évek változtathatnak egy-két napot. Mindebből következően a Mérleg jegy

  • első dekádjába tartozol, ha szeptember 23. és október 2. között ünnepled a születésnapodat. A Mérleg első dekádot a Vénusz uralja, ahogyan a jegyedet is, s épp ezért nálad jelennek meg a legpontosabban a Mérleg tulajdonságok.
  • második dekádjába tartozol, ha október 3-12. között  között születtél. A második dekádot az Uránusz és a Szaturnusz bolygók uralják, s te a Mérleg mellett a Vízöntő tulajdonságait is képviseled.
  • harmadik dekádjába tartozol, ha október 13-22. között születtél. A harmadik dekádot Merkúr uralja, és a Mérleg mellett az Ikrek tulajdonságai is megtalálhatók benned.
A Mérleg csillagjegy három eltérő arcot visel

A Mérleg csillagjegy három eltérő arcot visel (fotó: Pixabay)

A Mérleg első dekádja

A legerőteljesebben te képviseled a Mérleg csillagjegy tulajdonságait. A jegyed és az első dekád uralkodó bolygója is a Vénusz, amelynek köszönhetően nagyon vonzó a kisugárzásod, gyönyörű a mosolyod, kedves vagy, ezért előtted minden ajtó azonnal megnyílik. A szerelem, a párkapcsolat, a házasság nagyon fontos a számodra. Elképzelni sem tudnád az életedet egyedül, társ nélkül. Nagyon nehezen döntesz, és a függetlenséget sem neked találták ki. A szépség, a nőiesség nagyon vonz téged, ezért nem véletlen, ha a szépségiparban dolgozol.

A Mérleg második dekádja

Ha a Mérleg második dekádjában születtél, a Vízöntő csillagjegy tulajdonságait is hordozod, hiszen a Vénusz mellett a Vízöntő két uralkodó bolygója, az Uránusz és a Szaturnusz is hat rád. Kedves és barátságos külsőd erős és határozott személyiséget takar. Minél több kihívás elé állít az élet, te annál erősebb leszel, és annál inkább a sarkadra állsz. Olyan vagy, mint egy bársonykesztyűt viselő vasököl. Nem érdemes feldühíteni téged, mert ilyenkor veszélyes és kegyetlen tudsz lenni. Elszánt vagy, a céljaidért keményen dolgozol, de a siker mindig melléd pártol. 

A Mérleg harmadik dekádja

Amennyiben a Mérleg harmadik dekádjában születtél, a Mérleg tulajdonságok mellett az Ikrek jegy jellemvonásai is megjelennek nálad. Az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, amelynek köszönhetően kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezel. Az élet talán nem mindig a legkegyesebb hozzád, de épp ettől leszel egyre tudatosabb. Fontos az önismeret, a személyiséged fejlődése. Nagyon tehetséges lehetsz a zenében, a táncban, a színművészetben. Fiatalos külsődet, a lelkesedésedet, a kíváncsiságodat nagyon sokáig megőrzöd. Népszerű ember vagy.

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top