Horoszkóp

Te melyik Mérleg vagy a három közül?

A csillagjegyek szülöttei között számtalan eltérés tapasztalható. A Mérleg is háromféle, ahogyan az összes többi jegy. Nem mindegy ugyanis az sem, a csillagjegy melyik dekádjában születtél. Nos, melyik Mérleg vagy a három közül?

Ahogyan valamennyi csillagjegynek, természetesen a Mérlegnek is három különböző, sőt akár egymástól eltérő típusát különbözteti meg az asztrológia a három dekád szerint. Vajon rád melyik jellemvonások illenek a leginkább? Születési dátumodból mindenre fény derül… Nos, melyik vagy a három Mérleg közül?

Születési dekádok a Mérleg csillagjegyben

1. dekád: szeptember 24. – október 3.
2. dekád: október 4. – október 13.
3. dekád: október 14. – október 23.

mérleg csillagjegy dekádok horoszkóp

Melyik vagy a három Mérleg közül? (Thinkstockphotos)

1. dekád: a társasági Mérleg

A Mérleget alapvetően a Vénusz bolygó befolyásolja, így mindenki, aki ebben a csillagjegyben született, ösztönösen vonzódik a szépséghez, a harmóniához. A társasági Mérleget különösen megfogja a felszín, a külsőségek, neki határozott elképzelései vannak a tökéletes otthonról, a külsőről, de még a párjáról is. Ő az, akik minden kiállításmegnyitón, divatbemutatón részt vesz, hogy elsőként szerezhessen inspirációt, izgalmas és új ötleteket, ismeretségeket.

2. dekád: a diplomata Mérleg

Miről ismerhető fel a diplomata Mérleg? Először is hatalmas, kiterjedt baráti társaságáról, amit valószínűleg pontosan annak köszönhet, hogy ő minden konfliktust kerül, és képes az összes különböző vélemény mellett letenni a voksát. Döntéshelyzetben borzalmas, hiszen nagyon hosszasan mérlegel, vitahelyzetben ugyanakkor mindenkor igyekszik lehetőség szerint a háttérben maradni. 

3. dekád: az ítéletmondó Mérleg

A Mérlegek ítéletmondó típusa az összes többi Mérleghez hasonlóan az igazság híve. Csakhogy ő a diplomatával ellentétben mindent meg is tesz, hogy rendezze a konfliktusokat. Amíg pusztán a békebíró szerepét vállalja magára, addig mindenki igazán hálás lehet neki. Ő az viszont, aki könnyedén és önkényesen mond ítéletet a többiek fölött, amivel már igencsak próbára teheti a türelmüket.

refinery29

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top