Horoszkóp

Meglepő a Vízöntő 3 személyiségtípusa. Magadra ismersz?

A Vízöntő a legkülöncebb és a legeredetibb csillagjegy. De még a Vízöntők sem teljesen egyformák. Három merőben eltérő személyiségük lehet. Vajon magadra ismersz a különleges horoszkópban?

A horoszkópból megtudhatod, hogyan fordulhat elő, hogy két ember, akik mindketten a Vízöntő jelében születettek, tulajdonságaikban alig hasonlítanak egymásra. Egyikük vidám és folyton viccel, a másik remekül kommunikál és rendkívül intelligens, míg a harmadik meglepő öltözékével hívja fel magára a figyelmet. Vajon miből adódnak ezek az eltérések? Minden részletre fény derül.

Ismerd meg a Vízöntő csillagjegy három típusát. S azért három típus, mert az asztrológia három dekádra osztja a jegyeket. Minden dekád más és más tulajdonságot, jellemvonást is hordoz az alapvető Vízöntő jellemzőkön túl. S így történhet meg, hogy te és a legjobb barátod is a Vízöntő jelében születettek, mégis számos témáról másként vélekedtek.

A Vízöntő levegő elemi jegy

A horoszkópban minden jegy pontosan 30 fokra helyezkedik el egymástól, s ezt a 30 fokot osztja további három részre, dekádokra az asztrológia. A három dekád a társ csillagjegyek és bolygóik tulajdonságait is megjeleníti. A Vízöntő a levegő elemi jegyek közé tartozik. Két társa az Ikrek és a Mérleg. A Vízöntő hava általában január 20. és február 18. közé esik. A szökő évek változtathatnak ezen egy-két napot. Mindebből következően a Vízöntő jegy

  • első dekádjába tartozol, ha január 20-29. között ünnepled a születésnapodat. A Vízöntő első dekádot az Uránusz és a Szaturnusz uralja, ahogyan a jegyedet is, s épp ezért nálad jelennek meg a legpontosabban a Víztöntő jegy tulajdonságai.
  • második dekádjába tartozol, ha január 30. és február 8. között születtél. A második dekádot a Merkúr bolygó uralja, s te a Vízöntő mellett az Ikrek jegy tulajdonságait is képviseled.
  • harmadik dekádjába tartozol, ha február 9-18. között születtél. A harmadik dekádot Vénusz bolygó uralja, és a Vízöntő mellett a Mérleg tulajdonságai is megtalálhatók benned.
Különleges a Vízöntő három személyiségtípusa

Különleges a Vízöntő három személyiségtípusa (fotó: Pixabay)

A Vízöntő első dekádja

A legerőteljesebben te képviseled a Vízöntő csillagjegy tulajdonságait. A jegyed és az első dekád uralkodó bolygója az Uránusz és a Szaturnusz, amelyeknek köszönhetően nagyon vidám és társaságkedvelő típus vagy. Élsz-halsz az újdonságokért, a szokatlan ötletekért és megoldásokért. Szereted az embereket, eredeti és nagyon közvetlen, barátságos vagy, ennek ellenére nem könnyű téged megfogni. Érdekelnek a technikai újítások, foglalkoztat a tudomány, remek a problémamegoldó képességed, s valójában minden helyzetben van valamilyen használható ötleted.

A Vízöntő második dekádja

Ha a Vízöntő második dekádjában születtél, az Ikrek csillagjegy tulajdonságait is hordozod, hiszen az Uránusz és a Szaturnusz mellett az Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr is hat rád. Nagyon kommunikatív és közvetlen típus vagy, sokat gondolkozol, gyorsan beszélsz. A kreatív csapatmunka ideális számodra. Nagyon szereted a fiatalabb társaságot, tárgyalópartnereket, akik új ötleteikkel inspirálnak téged. A szerelem nem lobban fel benned könnyed, és általában barátsággal kezdődnek a romantikus érzések.

A Vízöntő harmadik dekádja

Amennyiben a Vízöntő harmadik dekádjában születtél, a Vízöntő tulajdonságok mellett a Mérleg jellemvonásai is megjelennek nálad. A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, amelynek köszönhetően lehet benned némi konfliktus a múlttal és a jövővel kapcsolatosan. Egyszerre szeretnél túllépni a régi dolgokon, és ragaszkodni mindahhoz, ami megvan az életedben. A divathoz nagyon jó érzékkel nyúlsz, kreatív, újító típus vagy. Mindegy, mennyire kételkedsz bizonyos dolgokban, a kíváncsiságod végtelen, ezért minden újdonság és lehetőség érdekel. 

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top