Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. szeptember 30-október 6. – Kemény napokat hoz a Kos telihold

Kemény napokat jelez a csütörtöki Kos telihold. A feszültséget, a vitákat most nem lesz könnyű elkerülni. A holdhoroszkópból ugyanakkor mindenre felkészülhetsz előre...

Csütörtökön teliholddal köszönt be az október. Ez a hullámzás az időjárásban, a hőmérséklet ingadozásban is érzékelhető. Legyél óvatos, mert mindez megviselheti a szervezetedet és a lelkedet egyaránt! Nem mellesleg most a türelemre óriási szükséged lehet…

SZERDA szeptember 30.: Szeptember utolsó napján még nő a Hold, ami a Halak jelében jár. Ébredéskor fontos lenne, hogy emlékezz az álmodra, mert jóserővel bírhat. Ha fel tudod idézni, gyorsan meséld el valakinek, vagy írd le! Napközben megfejtheted az üzenetét. Közben ne felejtsd el megöntözni a növényeket, mosni, és sok folyadékot inni! Nemcsak a növényeknek van szüksége vízre, hanem a szervezetednek is…

CSÜTÖRTÖK október 1.: Hajnalban a Hold belép a Kosba, amitől fokozódik benned a türelmetlenség és a versenyszellem. Éjjel telihold lesz. Ennek köszönhetően nem csak te, hanem mindenki ingerlékenyebbé, agresszívabbá válhat. Teliholdas napon fogászati, fodrászati és kerti munka tilalom van érvényben. A teliholdról részletesebben a táblázat alá görgetve olvashatsz.

PÉNTEKoktóber 2.: Sajnos a csütörtöki telihold hatására az ingerlékenység és feszültség még ma is ott van a levegőben. Kissé puskaporos a hangulat. Jól tennéd, ha kerülnéd a konfliktust. Ha hangos szót hallasz, menj el! Már fogy a Hold, ami segít kitérni a bajt okozó emberek és helyzetek elől. Még ma is fogászati és fodrászati tilalom van érvényben.

Feszült napokat hoz a Kos telihold

Feszült napokat hoz a Kos telihold (Fotó: Pixabay)

SZOMBAT október 3.: A mai napon csak késő délután lép a Bikába a Hold. Előtte még feszíthet a türelmetlenség belül és kívül egyaránt. A Bika Hold, a Vénusz uralma miatt az otthon szépítését segíti. A kertben aktuális a sziklakert gondozása, a gyógynövénygyűjtés. Még közel a Kos telihold, és ilyenkor magas a gyógynövények hatóanyagtartama. Tudtad?

VASÁRNAPoktóber 4.: A Bika Hold kedvez mindenféle szépítkezésnek, szépítésnek és finomságoknak. Nem csak az asztalra készíthetsz házilag finomságokat, hanem a bőrödre is. Csinálhatsz házilag bőr-, arc-, testradírt például cukorból. A fogyó Hold kiváló peelingre, epilálásra egyaránt. Ki ne hagyd ezt a remek alkalmat!

HÉTFŐoktóber 5.: Hétfőn a Hold egész nap a Bikában jár, ami azt jelenti, hogy nem maradtál le semmiről. Ma is készíthetsz finomságokat belsőleg és külsőleg, de persze mehetsz kozmetikushoz gyantáztatni, bőrt tisztítani, mert ezeket igazán hatékonnyá teszi a fogyó Hold….

KEDDoktóber 6.: Kora reggel az Ikrekbe lép a Hold, ami vidámságot hoz magával, és megkönnyíti a tanulást, vizsgázást, kommunikációt. Mivel a Hold a levegős Ikrek jelében jár, egy hosszabb szellőztetéssel felfrissítheted a levegőt és a bentlakókat is. A hagyomány mára kertimunka-tilalmat mond.

Erre figyelmeztet a héten az októberi Kos telihold

Ezekben a jegyekben jár most a Hold

Ezekben a jegyekben jár most a Hold (nlc)

Versengő Kos telihold

Október teliholddal kezdődik. S ez most kibillenthet az egyensúlyodból. 1-én, csütörtökön ugyanis a Kos Hold és a Mérleg Nap egymással pontosan szembe kerülnek. Ezt nevezzük teliholdnak, mert a Nap telibe megvilágítja a Holdat a Földről nézve.

A Kos a versengésről, az önzésről és az ego előtérbe kerüléséről szól. Ezek azt eredményezhetik, hogy kevésbé vagy te és mások is érzékenyek egymás igényeire. Inkább rivalizálás indul el, ami szinte törvényszerűen konfliktushoz vezet. Nem baj, ha kiállsz magadért, de ezt nem szabad mások rovására tenned. Úgy tudsz jó csapatjátékossá válni, ha gyakran megkérdezed, a másik mire vágyik, mi az igénye? Ez a kérdés akkor is kedvező hatású, ha pontosan tudod, mit fog válaszolni a másik. Ha sikerül érzékeltetned, hogy számít a véleménye, csökkenhet a feszültség, vagyis a vita kirobbanásának az esélye.

Sajnos teliholdkor több a baleset, szóval fokozottan elővigyázatosnak kell lenned az utakon. A telihold mindig a szembejövő járművek veszélyét jelzi. Csak kellő odafigyeléssel és a sebesség felelősségteljes megválasztásával kerülheted el a legrosszabbat, a balesetet. Maga a telihold csütörtökön éjjel 23:05-kor lesz, de hatásét még pénteken is érzékelheted.

Amennyiben a Kos vagy a Mérleg jelében születtél, elengedhetetlen, hogy vigyázz magadra és a partneredre egyaránt, de Rákként és Bakként is védened, óvnod kell magadat és a kapcsolataidat…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top