Horoszkóp

7 jel, hogy a csakráid nincsenek egyensúlyban

Elfogadjuk vagy sem, mindannyian energialények vagyunk. Részecskékből, atomokból állunk össze, mely létrehozza az anyagi létünket. A testünkben lévő energiaörvények vagy csakrák hatással vannak az egészségünkre, az általános állapotunkra, fizikailag és érzelmileg is.

Mindegy, hogy jártasak vagyunk-e a spiritualitásban, vagy annak milyen területeit ismerjük, ettől függetlenül testünk energiaközpontjaival dolgozva egyensúly hozható testi, lelki és mentális állapotunkba.

Ha egy adott csakra nem működik eléggé, vagy éppenséggel túlműködésben van, annak hatása van fizikai és mentális állapotunkra!

Mik ennek a jelei? Hogyan jelez a testünk, ha ezek az energiaközpontok nem működnek megfelelően?

fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Gyökércsakra

Szanszkrit nevén Muladhara csakra. A gerincoszlop alsó végén helyezkedik el. Ha itt egyensúlyzavar van, annak hatása a lábakon és lábfejeken érzékelhető. Észrevehető étkezési zavar, gyomorideg, az immunrendszer gyengülése. Mentálisan céltalanságot vagy bizonytalanságot okoz, néhány esetben elveszíthetjük a kapcsolatteremtés képességét.

Szakrális csakra

Avagy Svadisthana csakra. Az alhasban, a nemi szervek körül helyezkedik el. Zavara veseproblémákat, derék-, csípő-, medencetáji fájdalmakat, vizelési zavarokat okoz. Negatív hatása lehet a szaporítószervekre, szexuális problémákat okozhat. Érzelmi hatása leginkább abban mutatkozik meg, hogy szenvedője képtelen érzelmek kifejezésére.

Köldökcsakra

Manipura csakra. Gyomortájékon, a köldöknél található. Elégtelen működése máj- és epehólyag-problémát okoz, szerepe van a cukorbetegségben, magas vérnyomás kialakulásában. Állandó fáradtság is jelezheti. Mentálisan elutasítástól való félelem, alacsony önértékelés jelzi a köldökcsakra elégtelenségét.

Szívcsakra

Avagy Anahata csakra. A mellkas közepén, a szív tájékán helyezkedik el. Ha a szívcsakra nem működik egyensúlyban, akkor szívproblémák, krónikus hörghurut, mellkasi fájdalom, felső hátfájdalom, asztma jelentkezhet. Mentálisan depressziót okozhat, érzelmileg kapcsolati problémákat.

Torokcsakra

Visuddha csakra. A csakra egyensúlytalansága fogproblémákat, krónikus torok- és mandulagyulladást, tályogot, pajzsmirigy elégtelenséget eredményez. Ezzel egyidejűleg kommunikációs zavarok adódhatnak az életben – nem vagyunk képesek kimondani dolgokat, vagy megbeszélni másokkal. Ugyanakkor mentálisan életerő hiányát, vagy ettől való félelmet is okoz.

Homlokcsakra

Más néven „harmadik szem” vagy Ajna csakra. A két szem között helyezkedik el. Zavara esetén a fejfájás különböző típusai jöhetnek elő, ahogy fejgörcs, hallásvesztés, látási zavarok is. Felborult hormonális egyensúly is mutathatja. Mentálisan a koncentrációra való képtelenség valamint az intuíciók, belső megérzések elvesztése lehet a tünete.

Koronacsakra

Sahasrara csakra. Fejtetőn, a kutacsoknál található. A korona egyensúlyzavara gátolja a mentális stabilitást, zavarhatja az érzékszerveket, és tanulási problémákhoz vezethet. Érzelmileg zavarodottságot és az egyedülléttől való félelmet okoz, megingatja ez ember hitrendszerét.

(via gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top