nlc.hu
Horoszkóp

5 sport Mérleg jegyűeknek

5 edzésforma, amit a Mérlegek imádni fognak

A Mérlegek ki nem állhatják az erőszakot és a túlzottan erőteljes fizikai erőfeszítést. Ezt mindenképpen vegyék figyelembe, amikor sportágat választanak. Mi a megfelelő sport számukra? Vajon a csillagok ebben is tudnak segíteni?

A Mérleg csillagjegyben születettek gyakran szenvednek attól, hogy hiába szeretnének valami testmozgást találni maguknak, még nem volt olyan, amit igazán élveztek volna. A Mérlegek sokkal könnyebben találnak élvezetet az edzés eredményében való gyönyörködésben, mint magukban a gyakorlatokban. Edzőterembe menni számukra inkább amolyan társasági esemény, és aligha találnak mókát az egyéni sportokban.

Cserébe minden divatos újdonságot imádnak, kipróbálják az összes fitnesz-őrületet, ami csak felbukkan a piacon.

Íme öt nagyszerű lehetőség, amire a Mérlegek könnyedén rákaphatnak.

pilates

Fotó: Unsplash

1/5 Pilates

A Mérleg jegyűek inkább azokat a sportokat kedvelik, amik alacsonyabb intenzitásúak, de növelik az erejüket és javítják a tartásukat. Apró, testformáló mozdulataival a Pilates tökéletes választás. A Mérlegek bolondulnak a részletekért, így nagy örömet találnak majd azokban a gyakorlatokban, ahol erőteljesen összpontosítaniuk kell minden mozzanatra. 

Eredménye az erős, rugalmas test, kitartás és tökéletes tartás. Jól hangzik!

2/5 Súlyzós edzés

Amint arról korábban szó volt, a jegy szülöttei gyakran csak a látható eredmények miatt edzenek, nem pedig azért, mert szeretik, amit csinálnak. Rendkívül fegyelmezetten vágnak bele például a súlyzózásba, és örömmel csodálják az eredményt, tehát a Mérlegek számára azok a sportok lesznek előnyben, ahol jó láthatóan változik majd a test – ahogy a súlyzózás esetében történhet. Nagyon elkötelezetten folytatják, ha egyszer elhatározták, hogy ezt akarják csinálni, és ha viszolyognának a konditeremtől, otthon is könnyedén belevághatnak.

sportolónő

Fotó: Unsplash

3/5 Barre, a balerina edzés

Ha ki kell emelnünk egy csillagjegyet, amelyik bolondul az esztétikáért, akkor az egyértelműen a Mérleg. Vonzódnak minden olyan testmozgásért, ami gyönyörűen mutat, így a Barre bizonyára tetszeni fog nekik. A mozgásformát a balett inspirálta, a mozdulatokat sokszor kell ismételni benne. A gyakorlatokat kicsi és pontos mozdulatokkal végzik, így segítve elő az izmok feletti uralmat, az izomtónust és erőt.

A Mérlegek soha nem hagynának ki egy Barre-órát sem, pláne, miután megbizonyosodtak róla, hogyan formálja a karjaikat és lábaikat.

4/5 Forró jóga

Divatos és kész, tehát a Mérleg imádja. Ha képbe jön egy edzésmódszer, amit egy celeb is a világba kürtöl, ők lesznek az elsők, akik feliratkoznak az órára. Lehet, hogy a jóga iránt nem is érdeklődnek, de amint kiderül, hogy annak az órának valami különleges neve van, új, és elérhető, a Mérleg megy, és már próbálja is. Menő a név? A Mérleg útra kel. 

A forró jógában (hot yoga)  a légzésre összpontosítanak, a teremben lévő hőség pedig még hajlékonyabbá varázsolja a testet.

jóga

Fotó: Unsplash

5/5 Intervallum edzés

Robbanásszerűen intenzív szakaszok és rövid pihenők ciklusa ismétlődik az intervallum edzésben, nem véletlen indul kitűnő eséllyel a Mérlegek meghódítására. Az intervallum edzéssel bármilyen mozgás végezhető, és időt is spórolhatnak vele: 15 percnyi felér egy óra képernyő előtti tornával.

Az eredmény hamar látszik: ég a zsír, formálódik a test, és persze ezerrel felgyorsul az anyagcsere: passzentos a Mérlegeknek!

(via TheTalko)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top