Horoszkóp

7+1 étkezési tipp a Mérlegeknek, hogy fittek és karcsúak legyenek

Egyensúly és harmónia: ezek a Mérleg kulcsszavai. Az étkezésben és a testi-lelki fittség elérésében erre törekedj, ha te is ebben a csillagjegyben születtél.

A kiegyensúlyozott étkezés a Mérleg jegyűek számára a hosszú, egészséges élet titka. Persze ezt elmondhatnánk minden jegyről, azonban senki nem billen ki olyan könnyen az egyensúlyból, mint ő. Elég csak arra gondolni, hogy a sok cukor fogyasztása miatt ugráló vércukorszint mennyire megviseli a szervezetet.

Az igencsak édesszájú Mérlegnek nagyon meg kell fontolni azt is, hogy mikor, milyen desszertet fogyaszt. Mint ahogy minden mást is alaposan megfontol.

étel

Fotó: Unsplash

1.

Fehérjében dús, kevés zsiradékot tartalmazó, és a gyomorsav termelését elősegítő ételek. Létfontosságú a fehérjét bőségesen tartalmazó reggeli: ami lehet tojás és magas fehérjetartalmú pékáru (pl. a csökkentett szénhidráttartalmú kenyérfélék), vagy egy proteinshake friss gyümölccsel.

2.

Ha túl sok gyorsan felszívódó szénhidrátot eszik ebédre, a délutáni órákban hirtelen kimerültség léphet fel a leesett vércukortól. Legyen az ebéd része egy jó adag saláta és minél több rostanyag, így megelőzhető ez az állapot.

3.

Ezeket az ételeket illessze a Mérleg az étrendjébe: eper, alma, mazsola, mandula, spárga, borsó, kukorica, répa, spenót, cékla, retek, paradicsom, teljes kiőrlésű búza, barna rizs, zabpehely.

4.

Ha teheti, egyen minél több halat és tenger gyümölcseit. Azokat is grillezve vagy párolva, nem pedig olajban tocsogósra sütve. A húsok közül fogyasszon baromfiféléket, lehetőleg nagyon kevés marhahúst és sertést. A tejtermék pedig jelentse a sovány joghurtot és sajtot.

5.

Nagyon sok folyadék fogyasztása javasolt a Mérlegnek, hogy felpörgesse lassú emésztését. Leginkább vizet igyon, de ha folyadékbevitelének egy része zöld tea, akkor azt a délelőtti órák során igya meg. Nemcsak az emésztésre lesz jó hatással, de a szervezet méregtelenítését is segíti.

6.

A Mérleg kényes szervei a vesék és az epehólyag, hajlamos vese- és epekőre is. A túl zsíros és fűszeres ételek csak ritkán szerepeljenek az étrendjében.

7.

Érzékeny bőre van a Mérlegnek, amin egyből meglátszik, ha nem megfelelően táplálkozik. A zsíros ételektől kipattogzik, és a szénsavas italok, illetve az alkohol is rossz hatással van bőrének állagára, színére. Az alkohol az érzékeny veséjének sem tesz jót, így csak kevés, jó minőségű italt engedjen meg magának, egy-egy pohár bort, vagy kis pohár sört az étkezés mellé.

ájurvéda

Fotó: Unsplash

+ 1: Ájurvéda, az egyensúly

Nagyon sokat emlegetjük a Mérleg kapcsán az egyensúlyt, az apró részletek iránti elfogultságot. Ha a jegy szülötte beleássa magát az ájurvédikus táplálkozásba és egészségmegőrzésbe, a rendszer étrendjével gyorsan érezni fogja a változást testi, és lelki állapotán is.

Az ájurvédikus étrend 6 íz fogyasztását írja elő minden napra. Erre pedig néhány példa a Mérlegeknek:

  • Édes: édesburgonya (batáta), alacsony zsírtartalmú joghurt, méz
  • Sós: olajos magvak sózva, szójaszósz, tengeri sóval vagy sóvirággal meghintett ételek
  • Csípős: erős ízű fűszerek és alapanyagok, mint a bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, torma
  • Keserű: sötétzöld vagy sárga színű zöldségek, de ide tartozik a kelkáposzta és cékla is
  • Savanyú (fanyar): tea, hüvelyesek, például bab, birsalma

(via IndiaTimes)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top