Horoszkóp

Így táplálkozz a csillagjegyed szerint!

Személyre szabott tippek következnek

Minden csillagjegy a test egy bizonyos területéhez kapcsolódik – a népi megfigyelés szerint ezek a részeink a leginkább sérülékenyek. Ha azonban időben felkészülünk, és megerősítjük őket, kivédhetjük a kialakulóban lévő, sokszor még tünetmentes problémákat.

Először is érdemes kitérni arra, hogy a csillagjegyünkhöz kapcsolódó elem kiegyensúlyozásához milyen típusú táplálékokat érdemes fogyasztani.

Föld jegyek: Szűz, Bika, Bak

A Föld jegyűek anyagcseréje általában kicsit lassabb, ennek felpörgetésére érdemes gyömbért vagy Cayenne-borsot fogyasztaniuk – ezektől egyébként energikusabbak is lesznek. Sokszor előfordul, hogy természetükből adódóan kicsit lassabbak, néha akár lustának is tűnnek, és ráadásul a szénhidrátokat, nehéz húsokat, zsíros sajtokat és az édességeket eszik meg a legszívesebben. Friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával kiegyensúlyozhatják ezt.

Tűz jegyek: Kos, Nyilas, Oroszlán

A Tűz jegyeknek rengeteg energiájuk van – éppen ezért érdemes csínján bánniuk a koffeinnel. Számukra a pihenés, relaxáció jelent kihívást, ezért a kardamom és a koriander jótékony hatással lehet rájuk. A túlzásba vitt alkoholfogyasztás káros lehet nekik, ahogyan a nagyon csípős ételeket sem kedvelik. A Tűz jegyeknek érdemes sok vizet inni, ezzel valamelyest kiegyensúlyozhatják a belső tüzet.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Víz jegyek: Rák, Halak, Skorpió

A Víz jegyek eleve nagyon érzékenyek, így az alkohol és cukor túlzott fogyasztása, ami felfokozza az érzelmeket, csak módjával ajánlott nekik. Emellett fontos, hogy egészségesen táplálkozzanak, és hogy minél több vizet igyanak, ami kimossa a szervezetükből a méreganyagokat. Érdemes a lúgosító étrendet követniük, fogyasszanak bátran például citromot, gyömbért vagy fokhagymát – ezek az immunrendszerükre is jó hatással lesznek.

Levegő jegyek: Ikrek, Vízöntő, Mérleg

A Levegő jegyek gyakran elfelejtenek enni, és villámgyors anyagcseréjüknek köszönhetően előfordulhat, hogy többet fogynak, mint szeretnének. Mivel eleve szétszórtak, túl sok kávétól csak idegesek lesznek, és egyre kevésbé fognak tudni koncentrálni. A koffein kihagyásával és a földhöz kapcsolható ételek fogyasztásával, mint például a gyökérzöldségek vagy magvak, nyugodtabbak és összeszedettebbek lesznek.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Az őselemek mellett érdemes arra is figyelni, hogy csillagjegyünk szerint hogyan alakítsuk étkezésünket.

Vízöntő

A jegy a keringéshez kapcsolódik, és a Vízöntőknek érdemes magas víz- és alacsony koleszterintartalmú ételeket fogyasztaniuk, mivel ezek átmossák a véráramot. Ilyen például a görögdinnye, a spenót, a bab, a kivi, az édesburgonya és a brokkoli.

Halak

A jegy a nyirokrendszerhez köthető, így a Halak szülötteinek figyelni kell arra, hogy minél kevesebb mesterséges alapanyaggal és toxinnal terheljék ezt meg. Kevesebb finomított cukor, kevesebb gyorsétel és minimális alkoholfogyasztás mellett optimálisan működhet a nyirokrendszerük.

Kos

A Kosok természetes gyengesége a szemük és az agyuk egészsége, ezért javasolt fekete áfonyát fogyasztaniuk az előbbi, és gingko bilobát, illetve diót az utóbbi egészségéért.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Bika

A Bikák testének leggyengébb pontja jellemzően a pajzsmirigyük – ezen például a ginzeng segíthet. Emellett érdemes elkerülniük a túlzott édesség- és tejtermékbevitelt, mivel könnyen ellustulhatnak tőle.

Ikrek

Az Ikrekhez az idegrendszer kapcsolódik, illetve a légzés folyamata – mindkettő gyengébb lehet az esetükben. A fekete üröm az előbbin segíthet, míg a menta, az oregánó és az eukaliptusz az utóbbiban segíthet.

Rák

A Rákoknak jellemzően a hasa a leggyengébb, ezért ez a jegy a leginkább hajlamos a hasfájásra. Érdemes ezért kerülniük a glutént és a tejtermékeket, mert ezek bánthatják érzékeny gyomrukat, de ha ez nem segít, olyan természetes gyógynövényekkel enyhíthetik panaszaikat, mint a gyömbér vagy az édesgyökér.

Oroszlán

Az Oroszlánok esetében a szívük az a testrészük, amelyik a legtöbb törődést igényli. A magas rosttartalmú zöldségek, mint a spárga, a zeller vagy a zab gondoskodnak erről. Másik gyenge pontjuk lehet a gerincük, ezt rengeteg víz fogyasztásával lehet sokáig fiatalon tartani.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Szűz

A Szűz esetében az emésztés lehet gyenge pont, ezért érdemes a száraz ételek – tészták, müzlik – fogyasztását mérsékelniük. Megfelelő mennyiségű folyadékkal és rostos zöldségek fogyasztásával kordában tarthatják rendetlenkedő gyomrukat.

Mérleg

A Mérlegeknek érdemes kerülni az alkoholt, mert a veséjük eleve gyengébb. Szintén többet kell a bőrükkel törődniük, mert ha finomított cukrot fogyasztanak, az szinte azonnal pattanásként jelenik meg az arcukon. A nyers zöldségek elég tápanyaggal látják el őket, és méregtelenítik a bőrüket.

Skorpió

A Skorpió területe a szakrális csakra – idetartoznak a nemi szervek és a vastagbél. A rostgazdag táplálkozás megőrizheti a belek egészségét, és a zab, az étcsokoládé és a narancssárga ételek pedig a nemi szervek integritását garantálják.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Nyilas

A Nyilasnak sem ajánlott a túlzott alkoholfogyasztás, mert a mája nagyon sérülékeny. A növényi alapú fehérje nagy segítségére lehet – ilyen van a spenótban, a borsóban és a gombában is. A csípője szintén fenyegetett terület, emiatt érdemes kicsit több kókuszdiót vagy uborkát fogyasztania, ezekben ugyanis pluszmagnézium található.

Bak

Az ízületei és a csontjai a leggyengébbek, ezért a Bakok figyeljenek arra, hogy például chiamagokból vagy tejtermékekből megfelelő kalcium-utánpótláshoz jussanak. A D-vitaminra szintén szükségük van, mert ez a kalcium feldolgozásában segít. A napfényen kívül gombából vagy narancsléből is ki lehet nyerni.

Forrás: Astrology Answers

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top