Horoszkóp

Ez az 5 kristály segíthet a fogyásban

A szépségideál változik. Egyre több modell van, aki nem frusztrálja a hús-vér nőket csontsoványságával. A túlsúly viszont egészségügyi probléma, a túlsúly egészségügyi kockázattal jár, tehát a pluszkilókat le kell adni. Ezek az ásványok segíthetnek a fogyásban.

Egyes csillagjegyek testalkata ugyan adott, de a jegyet figyelembe véve a megfelelő étrenddel és életmóddal egyensúlyba hozható a test. A fogyókúra nem csupán az esztétikum miatt kérdéses, a túlsúly egészségügyi problémákhoz vezethet, és az élettartamot is csökkentheti. A hölgyek esetében bizonyos testtájakra való hízás jelezhet felborult női hormonzavart is, amit szintén lehet életmódváltással javítani. 

Az étkezés, a mozgás alapvető, ha le akarunk dobni pár kilót és formába hozni magunkat. Az elménket, az akaratunkat meditációval és relaxációval készíthetjük fel, hogy kitartóak maradjunk a diéta és a sport terén, és ne adjuk fel a változást a nehézségek ellenére sem, sőt: némi spiritualitást is beépíthetünk az új életmódba, azaz szerezzünk be olyan ásványokat, amik jó hatással lesznek ránk.

kristályok

Fotó: Pixabay

1. Iolit

Az iolit ismert jolit, kordierit és vízzafír néven is. A harmadik szemhez kapcsolódik. Hatása abban rejlik, hogy segít feloldani a testzsírt azokról a helyekről, ahol ez különösen problémás. Gyorsítja az anyagcserét, és az egész testet erősíti. A májra különösen erősen hat, ezzel a szervezet méregtelenítését is elősegíti. A függőségektől való elszakadásban is szerepe van, ez hasznos lehet minden káros szenvedélyünk szempontjából – ami az evéshez is kötődik –, de a nyomasztó kapcsolatok megszakításában is segítségünkre lehet.

2. Picasso jáspis

Különleges mintázatáról kapta nevét ez a jáspis. Hatása némileg erősebb, mint társaié, de a jáspisokhoz hasonlóan ez is az emésztőrendszerre „fókuszál”, erősíti és egyensúlyozza működését. A Picasso jáspis azért különleges, mert rezgései éhségcsökkentő hatásúak. Nem arra kell számítani, hogy nem leszünk éhesek, hanem hogy csak annyi táplálékot viszünk be, ami a normál testműködéshez szükséges. Az ásványnak stresszoldó ereje is van, segíthet, hogy táplálkozásunkat ne az érzelmi kirohanások vezéreljék.

3. Gaspeit

Gyomor- és idegerősítő, a nyirokrendszert támogató ásvány. Testileg a vízvisszatartást oldja, lelkileg és mentálisan pedig a rossz szokások legyőzésében veszi fel a harcot. Az evés minőségét sokszor megszokások határozzák meg, például túl sok sót használunk, vagy mindenhez pékárut eszünk. Nem beszélve a nassolásról: egy kis csoki itt-ott, némi rágcsa filmnézés közben. Ezek berögződések, amik legyőzésében a gaspeit a segítőnk lehet.

kristályok

Fotó: Pixabay

4. Epidot

Más néven unakit. Energiája érzelmi stabilizáló, segítséget nyújt minden múltbéli blokk feloldásában, és belevágni új dolgokba. Azoknak lehet nagyon hatásos, akik a visszatartott érzelmeiket gyűjtik kilók formájában a testükön. A lehangoltság, a depresszió ellenszere, amik eleve olyan életmódhoz és étkezési szokásokhoz vezetnek, amitől szaporodnak a kilók. Az epidot energiája erős regeneráló, betegségek utáni lábadozásban is hasznos.

5. Rodokrozit

A vidámság ásványa. Ez már önmagában is elég lenne ahhoz, hogy társunk legyen a testünk átformálásáért és egészségünkért folytatott küzdelemben. De a rodokrozit ennél többet tud: energiája szabályozza a vércukorszintet és normalizálja a vérnyomást. A vesékre is ösztönzőleg hat, így a szervezet méregtelenítését is segíti.

A segítő kristályokat hordhatod magadon ékszerként, vagy tartsd a lakásod olyan pontjain, ahol gyakran tartózkodsz. De teheted az ágyad közelébe, és a párnád alá is. Kiválasztásukban mindig bízz az ösztöneidben, és ne feledkezz meg gondos tisztításukról sem.

(via Boldsky)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top