Horoszkóp

6 érv, hogy miért olyan zárkózott a Bika

A Bika szilárd földjegy. Nagyon gyakorlatias és biztos alapokon áll két (négy) lábbal a földön. Vágyik a szerelemre és biztonságra, közben pedig meglehetősen zárkózott.

A Bika csillagjegy szülötte hajlamos mindent nagyon tárgyilagosan vizsgálni. Az uralkodó bolygója a Vénusz, ezért kényszeresen szépséggel és szerelemmel veszi körül magát.

Az anyagi világban a szépség és a szerelem fogalma fizikai örömként jeleníthető meg. A legfontosabb érzékszerve a tapintás, a vállai pedig a jegyére jellemzően erőteljesek, és nagyon szereti, ha hozzáérnek.

Hogyan lehet ennyi érzékenység dacára ilyen zárkózott? Íme néhány érv az asztrológia szerint, hogy miért ilyen dacos a Bika, és miért olyan nehéz hozzá érzelmileg kapcsolódni.

nő

Fotó: Pixabay

1. Túlságosan elmerül a munkájában

Amikor karrierről van szó, a Bika erőteljesen összpontosít a céljaira, és fantasztikus kitartással el is éri azokat. A körülötte lévők rég lemondanak egyes dolgokról, de a Bika még mindig megy előre, a cél felé. 

Nagyon szeretnek vele együtt dolgozni, mert pontos, és fegyelmezett. Amiért zárkózottnak tűnik: amikor beleveti magát a munkába, csakis arra fókuszál, és nem akarja, hogy zavarják. Nem is hagyja, ettől sokszor nyersnek tűnik.

2. Végtelenül akaratos

Mint föld jegyű, a Bika egy szilárd jellem, néha túlságosan is az. Nem lehet őt megingatni semmiben, csak akkor képes változtatni a véleményén, amikor ő is akarja, hogy úgy legyen. Különösen igaz ez a viták során. A Bika csak akkor hagyja abba, amikor a másik fél feladja. 

Így van ez a kapcsolataiban is. Ha zátonyra futott a kapcsolat, akkor sem hajlandó feladni. Ostromolni fogja egykori szerelmét abban a reményben, hogy meg tudja változtatni annak az érzéseit. Ezekben a helyzetekben egyszerűen nem hallja meg a másik szavát.

3. Féltékeny típus

Féltékenysége a tetteiben mutatkozik meg, soha nem mondaná ki, hogy féltékeny a párjára. Szereti kisajátítani a másikat, akinek egy idő után ez kényelmetlenné válhat.

Emellett persze mindent megtesz a szerelméért, odaadó és védelmező vele. Imádja tudtára adni a környezetének, hogy szerelmes, kapcsolatban van. Azaz mindenki hagyja őket (de leginkább őt) békén, hogy zavartalanul turbékolhassanak.

4. Mindent birtokolni akar

A Bika férfi akkor is távolságtartóvá válhat, ha bizonytalan a kapcsolatban. Ha nem érzi úgy, hogy van jövője kettejüknek. Ezért húzza az időt a kezdetekkor, mert meg akar bizonyosodni, hogy valóban működik-e a kapcsolat. 

Ha ebben a szakaszban a párja azzal nyúzza a Bikát, hogy kötelezze el magát, vagy valljon színt az érzéseiről, rossz nyomon jár. Minél inkább feszegeti ezt a témát, annál jobban bezárkózik előtte, ami végzetessé válhat.

bika

Fotó: Unsplash

5. Szeret irányítani

A Bika visszahőköl, ha valaki túl követelőző és ráakaszkodik. Ha úgy érzi, a kapcsolat fojtogatóvá kezd válni számára, pár lépést hátrálni fog. Ugyan szeret birtokolni, azt mégsem szereti, ha valaki túlságosan függ tőle. 

A Bika olyan társat szeretne, aki önálló egyéniség, és megáll a maga lábán. Ezért ha a partnere egyre több időt vagy figyelmet követel tőle, annál inkább menekülőre fogja. Ő dönti el, mennyit ad magából.

6. Biztonságra van szüksége

Amint egy csepp támadást érez maga felé a Bika, szó nélkül képes eltűnni a másik látóteréből, és teljesen elérhetetlenné válni. Ez a védelmi taktikája – ha bántják, ő lép ki a helyzetből, és nincs visszaút.

Képes eltűnni, ha úgy érzi, egy kapcsolat bizonytalan kimenetelű. És képes kizárni az életéből embereket – legyen szó baráti vagy szerelmi kapcsolatról –, mert másra vagy másvalakire akar energiát fordítani. 

(via yourtango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top