Horoszkóp

Őszi italajánló 4 csillagjegy számára

A forró italok az ősz és a tél fontos tartozékai. Átmelegítik a testet-lelket, ha pedig másokat lepnénk meg vele, elkészíthetjük mi is. Négy csillagjegy kedvence következik.

Amint hűvösödnek a nappalok és egyre korábban sötétedik, számos dolog kerül elő a melegebb ruhákon, cipőkön kívül. Ilyenek a nagy, forró italos bögréink, amiken hosszasan melengethetjük tenyerünket, miközben az ablakon át bámuljuk a hulló faleveleket. Elővesszük a melengető fűszereket, fahéj, szerencsedió, szegfűbors kerül italainkba, ételeinkbe. Vágyunk a mély, édes ízekre, hogy feltöltekezzünk a következő tavaszig. Akárcsak ez a négy csillagjegy.

latte

Fotó: Unsplash

Rák – sütőtökös, fűszeres latte

Imádod a hagyományokat, rituálékat. Azon sem csodálkoznánk, ha titokban kinevezted volna október egyik napját „Sütőtökös latte ünnep!” címszóval. Ezen a napon elzarándokolsz az első kávézóba, amelyik árulja a finomságot, vagy misztikus szertartás keretében otthon készíted el. Mert természetesen otthon is elkészíthető. És ebben a kulcsszó az otthon: kényelmes, álmodozó Rák vagy, aki borús napokon imád a kuckójában, csinosan elrendezett holmik között elkortyolni egy finom, forró italt.

Skorpió – fűszeres forralt bor

Egy igazi talány vagy, még a legjobb barátaid számára is. Egyszerre lenyűgöző és misztikus. Akárcsak egy izgalmas pohár vörösbor. Imádod az őszt, ebben az évszakban tele vagy energiával. Szívesen sétálsz a falevelek borította utcákon, megállva az utcai árusoknál, ha megérzed a jellegzetes, fahéjas-szegfűszeges, mély illatot.  Számodra az ősz és a téli hidegek itala a forralt bor – sötét, fűszeres, és egy kis löttyintés brandyvel még izgalmasabb. Pont olyan, mint te magad, kedves Skorpió.

Ikrek – almás pite koktél

Az almás pitét is imádod, és a finom koktélokat is. Mi lenne, ha az őszi szezonban a kettő ötvözetével búcsúztatnád a nyári napsugarakat? Két jól passzoló íz, az alma és a fahéj, egy meleg italban a leghűvösebb estén is átmelegít. Mivel imádod az újdonságokat, rendkívül kíváncsi vagy, ha nem kóstoltad még, már biztosan alig várod, hogy beszerezd a hozzávalókat. Készítsd el magad, és hívj mellé barátokat. Aki unja már a forralt bort, azt elkápráztathatod ezzel az itallal. Így készül:

  1. Készíts fahéjszirupot: 5 deka cukor, 3 fahéjrúd és 1 deci víz felhasználásával, majd kihűlve tárold a hűtőben.
  2. Forralj fel 8 deci száz százalékos almalevet egy vaníliarúd kikapart magjaival és héjával.
  3. Facsard bele fél citrom levét, 1 deci vodkát önts bele, a végén a fahéjsziruppal ízesítsd.
ital

Fotó: Pixabay

Bika – csokis-karamellás kávé rummal

Egy ital, amiben annyi minden benne van, ami te vagy. Szereted a kulináris élvezeteket, és ennek az italnak már a nevében is annyi íz van, hogy csupán a hallatán a szánkban érezzük azokat. Minőségi csokoládé. Exkluzív kávé, frissen pörkölt, frissen őrölt kávébabokból. Isteni ízű, izgalmas állagú karamell. És egy kicsike igen jó rum. Egy otthonos, de luxuskategóriás ital, amit kényeztetésként megrendelhetsz egy esős délutánon, hogy elszökj a világtól gondolatban. De ha magad készíted el, számíts rá: ez lesz az emblematikus italod, és minden látogatód követelni fogja tőled ezután.

(via tasteofhome)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top