Horoszkóp

5 hobbi, amitől tartsd távol a Rákot

Ha egy Rák jegyű megsértődik, képes hosszasan duzzogni. Ahelyett, hogy tisztázná a problémát. Legyél most te az okosabb, és semmiképp ne vedd rá, hogy ezeket a programokat kipróbálja veled.

Ha a Rák csillagjegy szülötte a szerelmed, a legjobb barátod, vagy a kedvenc családtagod, tisztában vagy vele, mennyit köszönhetsz neki. Mindig van ideje rád, hogy elsírd neki a bánatodat. Nem felejti el a közös ünnepnapokat, és mindig tart magánál a kedvenc csokidból. Csodásan hangzik! 

De a Rák nem mindig ilyen. Könnyen megsértődik, és olyankor imád visszahúzódva, egyedül lubickolni az önsajnálatban. Vagyis ezt gondolhatod… mert állandóan ezt csinálja, csak kicsit kezd unalmassá válni. Ha meg akarod előzni ezeket a Rák-játszmákat, legyél te az okosabb. Ne adj neki alapot. Ha közös programra kerül sor, itt van néhány olyan, amire inkább ne vidd magaddal. Hacsak nem akarod a hisztijét hallgatni, és hogy éveken át előhozakodik vele a legkülönfélébb helyzetekben: „emlékszel, amikor rávettél arra, hogy…?”

kacat

Fotó: Pixabay

1/5 – Garázsvásár 

A Rák tele van csomó olyan kacattal, amitől szívesen megszabadítanád. Nem neked fáj a fogad egyik-másik holmijára, ő panaszkodik állandóan, hogy túl sok tárgy veszi körül. Valóban vannak olyan szerencsések, akik képesek időnként szelektálni a dolgaikat. A Rák nem ilyen, ő túlságosan ragaszkodó. Tisztában van vele, hogy a fületlen bögre, amiből évek óta nem ivott, teljesen felesleges. De ez az egyik gyenge pontja: nem tud megszabadulni semmitől, ami haszontalan számára, érzelmileg annyira kötődik a tárgyaihoz. Ha segítő szándékkal, de tudta nélkül hirdetsz a nevében garázs- vagy lakásvásárt, azzal mélyen az érzéseibe tiporsz.

2/5 – Kocsikázás, ahol ő a sofőr

Persze nem minden Rák szörnyű sofőr. De jellemükből fakad, hogy képesek bárhol, bármin elcsodálkozni, és találni valami bámulni valót – és ez nem teszi őket a legbiztonságosabb autóvezetővé. Ha kirándulást szervezel, vagy van autó, de a jogsi a Ráknál, gondold át, hogy alkalmas-e a feladatra. Pláne, ha többen utaztok, és közben remek sztorikkal szórakoztatjátok egymást. A Rák fejben egy teljesen más dimenzióban lehet, és a végén kiderül, nem Siófok, hanem Salgótarján felé tartotok. Ha nem akartok veszekedést, sértődést, válasszatok inkább valaki mást.

3/5 – Tömeges technoparty

A Rák szereti a zenét és a táncot. De romantikus lelke előbb táncol az esőben, a maga választotta zenével a fejhallgatójában, mint egy csomó izzadt emberrel, akik odapréselődnek egymáshoz és hozzá. Ha mindenképp elektronikus zenére mennél vele, keress lágyabb dallamú bulikat. Chillout, ambient – kellemes zene, párnákon üldögélő emberek, és még beszélgetni is lehet… Az arany középút mindig beválik. Aztán persze előfordulhat, hogy a végén ő fog kérlelni, menjetek el valahova – ahol lehet egy jót ropni is.

videójáték

Fotó: Pixabay

4/5 – Videójátékok

Itt is találhatsz kompromisszumot a Rákkal, ha mindenképp kockáztatni akarsz. Ugyanis mindent utál, amiben gyilkolás, rombolás van és az erőszak bármilyen formája. Azaz a videójátékok nagy része ezzel kilőve. A Rák nem versengő, és élénk fantáziájának az sem kihívás, hogy egy megadott pályán huszadszor próbálja ugyanazt a feladatot teljesíteni. Hamar elunja, frusztrált lesz és ideges. Mutass neki esetleg építős, kreatív játékot, de ha elzárkózik, keress valaki mást. Ez túl apró dolog ahhoz, hogy beárnyékolja a kapcsolatotokat.

5/5 – Karate

A karate rengeteg fegyelmet, koncentrálást és türelmet igényel. A Rákok között is vannak olyanok, akik rendelkeznek mindezekkel, de a legtöbbjük ennél finomabb fizikai aktivitást választ. És nem beszélve arról a részről, ahol már ellenfél is van – két ember küzdelme teljesen távol áll a Rák finom lelkétől. Ha mindenképp szeretnél vele együtt valamilyen mozgásformát, válaszd a jógát. A jóga segít a Ráknak fegyelmezetté válni és összpontosítani, miközben csakis saját magával kell megküzdenie. A végén hálás lesz neked, hogy mennyit tettél érte. Pedig csak megelőztél egy veszekedést.

(via TheTalko)

Ezt olvastad már?

5 szuper hobbi a Rákoknak

Ez is érdekelhet olvas Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top