Horoszkóp

Így kényeztesd magad a tél közeledtével, ha föld jegyű vagy

A tél már közeledik, ezt érezzük testünkben, lelkünkben. Minden csillagjegy számára megvan a legjobb módszer, hogy könnyebbé tegye az évszakváltást. Ezúttal a Bikának, a Szűznek és a Baknak adunk tippeket.

Ha jártas vagy valamilyen természetgyógyászati rendszerben, nem újdonság számodra, hogy az évszakváltásokra fel kell készíteni a szervezetet. Ételek, italok, kristályok segítenek ebben. Emellett persze fordíts ugyanakkora gondot a lelkedre és elmédre is, a fizikai jólléttel együtt mindhárom szükséges a teljes egészséghez. Ha a csillagjegyed a föld elemek egyike, ezek a tippek neked szólnak.

tea

Fotó: Pixabay

Bika (április 19. – május 20.)

A torkod és nyakad a legkényesebb testrészed, így ezeket mindenképp védened kell. Hordj sálat, kendőt, és ügyelj arra is, hogy távol tartsd a betegségeket, amik ezt a területet érintik. A téli időszak érzékenyen érint, letargikussá válsz a fakó, színtelen időtől, hidegtől, a tél hangulatától. Olyan ételekre és italokra van szükséged, amik felmelegítenek és energiát adnak. A forró levesek, a csilivel, fekete borssal, gyömbérrel készült ételek melegen és frissen tartanak. Ami fontos számodra, hogy ne próbáld magadra erőltetni a tél hozta lelassulást, adj a szervezetednek időt. Kezdj el meditálni, keress relaxációs technikákat. Jól jön számodra még a moldavit nevű ásvány, amit ha magadnál hordasz, ösztönzi a kreatív ötleteket, és pozitív gondolatokat hoz. Ráadásul segít elmélyülni a spiritualitásban is.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A lép a csillagjegyed fontos szerve, harcol a szervezetbe kerülő kórokozók ellen, és a vér tisztításában is szerepet játszik. A másik terület a testedben az emésztőrendszer, ami a Szűz jegyhez köthető. Mindkettő érdekében fontos, hogy olyan ételeket fogyassz, amik jót tesznek az emésztési folyamatnak, másrészt pedig pihenj eleget, például rendszeresen relaxálj. Télen kiváló tápláló ételeket készíthetsz magadnak fügéből, körtéből és almából. Ezek fahéjjal és mézzel társítva az ünnepi hangulatot is meghozzák. Hajlamos vagy aprólékosan tervezni és túlgondolni mindent, ennek a téli ünnepek tökéletes táptalajt adnak. De idén a stressz helyett próbálj kevesebb dologra koncentrálni, kisebb célokat kitűzni. No és kevesebbet aggódni amiatt, hogy minden tökéletes legyen. Párologtass nyugtató levendulaolajat, és süss magadnak egészséges, finom sütiket. Válassz egy megerősítő mondatot, és minden este gyakorold.

Bak (december 22. – január 19.)

A csontok és ízületek a legfontosabb testrészeid Bak csillagjegyűként. A hideg beálltával fogyassz omega 3 zsírsavban gazdag ételeket, mint a hal és az avokádó, hogy segítsd megóvni az ízületeket. Szerezz be D-vitamint is, ami elengedhetetlen a kalcium csontokba való beépüléséhez. Ezt megtetézheted a téli napsütéssel: ha adódik szikrázóan verőfényes nap, sétálj egy nagyot. Munkamániás vagy, és ez az ünnepek előtt hatványozottabb minden munkahelyen. Tervezz magadnak lazulós napokat, szerezz színházjegyet, menj jógázni, de mindenképp foglalkozz az érzelmi oldaladdal is. Hallgass vidám zenét, akár a munkahelyeden is, és igyál olyan gyógynövényteát, ami jó hatással lesz a felső csakráidra, ilyen például a levendula, a rózsa és a jázmin keveréke.

(via dailylife)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top