Horoszkóp

Ezekkel a praktikákkal készülj fel a télre, ha víz jegyű vagy!

Bármilyen remek az immunrendszered, az évszakok változása rád is hatással van. Ha testileg éppenséggel nem érzed, a lelkeden nyomot hagy a tél. Könnyítsd meg magadnak!

A víz jegyű csillagjegyek érzékenységükről ismertek. Ha közéjük tartozol, számodra különösen fontos, hogy dolgozz a lelki jólléteden a tél közeledtével. Csak akkor tudsz testben is egészséges maradni, ha ép a lelked. Ha pedig valami újat is behozol az életedbe, csak jót hozhat neked a téli időszak.

masszázs

Fotó: Pixabay

Rák (június 21. – július 22.)

Mivel a nyár szülötte vagy, és a csillagjegyedhez köthető testrészeid a has és a mellkas, ezeket mindig tartsd melegen. Enyhébb napokon mellény, a téli hidegben pedig a kabát alatti rétegekkel tartsd melegen a törzsedet. A víz elem okozza, hogy nagyon mélyen élsz meg minden érzést, történést magad körül. Amikor az idő hidegre fordul, a gyomrod legyen boldog, a szíved pedig nyitott – így könnyedén vészeled át a számodra szomorkás telet. Könnyen búskomorságba fordulsz télen, de könnyen orvosolhatod, ha mindig találsz egy pici örömet. Masszíroztasd magad, vegyél valami apróságot és tudatosítsd magadban, hogy sokan szeretnek. A belőled áramló szeretet mindig olyan embereket és gesztusokat vonz majd feléd, hogy az megerősíti a lelkedet.
Bármilyen jól esik most a szénhidrát, inkább fogyassz forró ragukat, csípős fűszerekkel, amik felmelegítik a belsődet. A mágikus keveréked gyömbérből, fahéjból és cayenne borsból áll. Főzz belőlük teát, édesítsd mézzel, és a napod más dimenzióban indul. A vanília illata és a rózsakvarc rezgései elősegítik, hogy szeretettel fordulj magad felé, és ez a gyógyító energia a szívedből szétáradva hat az egész testedre és lényedre.

Skorpió (október 23. – november 21.)

Csillagjegyed legérzékenyebb testrészei a szaporítószervek és környéke. A hormonális egyensúly érdekében fogyassz erre ható gyógynövényeket, mint a ginzeng. A víz elem hatása esetedben, hogy erősen szeretnél kapcsolódni a szeretteidhez, és megérteni őket és érzéseiket. A csoportterápia (drámajáték, családállítás) a te közeged, vagy a csoportos meditáció és a lélekre fókuszáló jógaórák.
Skorpióként a „mindent vagy semmit” szemlélet uralkodik nálad, szenvedélyesen elmélyedsz az aktuális hobbidban, vagy a szeretett munkádban. A tél kiváló időszak, hogy egyensúlyt hozz az életedbe, és megfelelő figyelmet szentelj az életed többi területére is. A legegyszerűbb, de hasznos módja, hogy az otthonodra koncentrálsz, és elkezded rendbe tenni azt. Válogasd le a ruhákat, szabadulj meg a kacatoktól, sok éves szükségtelen számláktól – sokkal jobban fogod érezni magad! Tágítsd ki a teret, hogy te magad is fejlődni tudj. Válaszd ki a célt, és teljesítsd be ezen a télen. A kék csipke agát kristály segíteni fog, hogy kicsit visszafogd lobbanékonyságodat, és tisztább fejjel lépj a jövőbe.

Halak (február 19. – március 20.)

Tested legérzékenyebb részei a lábaid és a nyirokrendszered. Ez utóbbi harcol a testedbe kerülő kórokozókkal, és ez a védelmi vonal támogat abban, hogy ne betegedj meg. Nagyon hasznos, ha minden reggel adsz egy megerősítő löketet neki a jóga segítségével, fordított testhelyzetekkel. Ilyenkor a szív magasabban van a fejnél, például lefelé néző kutya pózban, vagy a teljes előrehajlás esetében. Ha tudsz, fejen is állhatsz pár percig.
Halakként szükséged van a társas érintkezésre, és hogy kifejezd kreatív énedet. A tél remek időszak neked, hogy talál valami ezzel kapcsolatos tevékenységet, amit egyben terápiaként használsz – rossz szokások elűzésére, a negatív gondolatok, rossz emlékek elhessegetésére. Hangfürdő hangtállal, tarot vagy kristály olvasása is jó irányba vihet, és mellette kellemes időtöltés. Könnyen felidegesíted magad, ezért próbáld ki, hogy kevesebbet vásárolsz (ami eleve egy stresszforrás), majd a megtakarítást félrerakod: egy kellemes, nem túl távoli cél érdekében. Csökkentsd a stressz mellett a szervezetedben a méreganyagokat, és maradj pozitív. Legyen ez az évszak kihívása: a nyugodtabb és egészségesebb élet.

(via dailylife)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top