Horoszkóp

6 szimbólum az álmaidból, aminek fix üzenete van

Az álmaink nagyon vadak vagy értelmetlenek bírnak lenni. És néha nagyon viccesek is. Biztosan ismered azt az érzést, amikor felkelve egyből el akarod mesélni valakinek, miről is álmodtál. De mi van az álmok mögött?

A legfurcsább álmaink közepette is vannak olyan visszatérő témák és motívumok, amik izgatják az emberek fantáziáját. Miért van az, hogy minden emberek teljesen egyediek az álmai, de mégis történik bennük jó pár dolog, ami mindenkinél ugyanaz?

Problémák az alvás körül

Az álmok nagyon sok érdekes kutatás alapjául szolgálnak. És az átlagember is bevonulhat a misztikus hangzású alváslaboratóriumba, bár ehhez valami rendellenességre van szükség. Márpedig az alvajárás vagy a kóros álmatlanság inkább veszélyes vagy egészségre káros annak, aki ebben szenved, bármilyen izgalmasnak is hangzik, hogy egy laboratóriumban vizsgálják vele. 

álomcsapda

Fotó: Unsplash

Egyes kultúrák dolgoznak vele

Az alvással együtt az álmaink is szolgálják a testi-lelki, mentális és érzelmi egészségünket. Ez tény, és sok tudományos állítás támasztja alá. Viszont ha kulturális szempontból nézzük, az álmok és az álmodás nagyon sok nép kultúrájában, hiedelemvilágában fontos helyen szerepel. Az észak-amerikai indiánok gyerekkoruk óta tanulták a tudatos álmodást, és a buddhista szerzetesek is úgy dolgoznak az álmokkal, mint ébren a tudatukkal.

Miről is álmodunk?

A tudomány mai állása szerint nem tudjuk, hogyan állítja össze agyunk az álmokat. Egyes teóriák szerint a tanuláshoz van szüksége az agynak, mások szerint semmi értelme az álmoknak, csupán véletlenszerű képeket játszik le agyunk az álomszakaszban, amit kívülről is látható gyors szemmozgás jelez. Ilyenkor tényleg a „szemünk lát” képeket. Viszont a visszatérő álmok, az ismétlődő motívumok és a tudatos álmodással elérhető eredmények azt mutatják, az agyunk, a tudatalattink üzen, és csak az a kérdés, képesek vagyunk-e olvasni ezeket az üzeneteket.

alvás

Fotó: Unsplash

1. Zuhanás

Egyesek imádják az álombéli zuhanást, másoknak ez a legrosszabb álom. Ilyenkor magas épületről, szikláról, vagy erkélyről, de valami magaslatról ugrik le az ember. Torokszorító érzés, aminek a végén általában semmi rossz nem történik, talpra esünk, átvált az álom vagy felébredünk. 
A zuhanás valami nyomasztóra utal, stresszre, esetleg olyan feldolgozási folyamatra, ami nem jó irányba halad. Ennek okát próbáld megkeresni. Relaxálj, meditálj gyakrabban.

2. Fogak

Rossz fogak, kihulló fogak, fogfájás – és még sok más variáció, de valamilyen fogakkal kapcsolatos álom, szintén rendszeresen előfordul.
Azt jelzi, hogy valami nagy változás, választás vagy fontos döntés előtt állsz. Az álom megadhatja erre a választ, a foggal történő esemény alapján tudsz rá következtetni. De ha nagyon rossz, nyomasztó ez az álom, amit lehet, halassz el, rossz döntésre utal.

3. Új szoba a házban

Az álmodban a saját házadban vagy lakásodban jársz, és ismeretlen ajtó mögött új szobára bukkansz. Ez nem feltétlenül félelmetes, inkább misztikusan hangzik. 
Ha ilyet álmodsz, önmagaddal kapcsolatban jelez valamit az elméd. Önismereti úton vagy éppen, új területre kalandozol, vagy éppen valamit fel kell fedezned a saját képességeiddel kapcsolatban. Ezen a nyomon indulj el.

4. Elvesztél

Elveszni, elveszettnek lenni az életben sem mókás dolog, de álmainkban nagyon félelmetes lehet. Egy idegen városban jársz, esetleg senki nem beszéli a nyelvedet, vagy sötét erdőben keresed a kiutat.
Mindegy, milyen körülményeket álmodsz, ez a motívum egyértelműen arra utal, hogy valamilyen helyzetben nagyon nem érzed jól magad, és az elméd azt üzeni, változtatnod kell. Kezdj el gondolkodni, min javíthatsz az életedben, mert akár a depresszió előjele is lehet.

5. Emberek a múltadból

Rengeteg embert felidézhet az agyunk, ismerősöket, idegeneket, celebeket és olyanokat is, akik már nincsenek életben. Lehet egy expárod, de családtag, akit ezer éve nem láttál.
Ha valakiről álmodsz, akihez közöd volt, még az is lehet, hogy valóban felbukkan az életedben. Amikor egy ismerősöd van az álomban, akivel megszakadt a kapcsolat, azt jelenti, hogy dolgotok van még egymással. Ilyenkor jobb, ha félreteszed a büszkeséged, és megpróbáljátok kideríteni, mi is a közös sorsotok.

pénz

Fotó: Pixabay

6. Pénz

A pénz nagyon nagy szerepet játszik a legtöbbünk életében, nem csoda, hogy gyakran álmodunk is vele. Elég lesz, nem lesz elég, vásárlás, mikor jön meg a fizetés – ezek mindennapi gondolatok. Az álmokban nagyon sok módon megjelenik, az is előfordul, hogy álmodban a párna alá rejted, reggel pedig csalódottan nyúlsz érte, de nem vár ott a köteg.
Az álomban bárhogy is jelenjen meg, azt jelenti, hogy pozitív változás áll be az anyagi helyzetedben. Egy új állás, örökség, befektetési lehetőség. Ha az életben előáll egy kérdéses pénzügyi helyzet, nyugodtan menj bele, az álmod már segített dönteni!

(via Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top