Horoszkóp

Ha ezt teszed, csodás álmod lesz a horoszkóp szerint

A horoszkóp szerint minden csillagjegynek más és más hoz csodás álmot a szemére. Kövesd tehát a javaslatot, s mostantól könnyedén és nagyon jól alszol...

Mit csinálsz, mielőtt elaludnál? A laptopodon dolgozol, netán a mobiltelefonon görgeted a híreket, egészen addig, míg le nem ragad a szemed? Nos, egyik sem igazán egészséges szokás. A megfelelő alvási rutin kialakítása ugyanis fontosabb, mint gondolnád. S vajon mi hoz csodás álmot a szemedre? Csillagjegyednél megtalálod a horoszkóp válaszát.

Kos: Írj naplót!

Kos jegyűként tele vagy energiával, s mindig készen állsz az újdonságokra, ám a nap 24 órájában aligha tudsz aktív üzemmódban lenni. Ha lefekvés előtt ki szeretnéd fogni a szelet a vitorládból, akkor 10-15 percig írd le gondolataidat egy naplóba. Nem az a lényeg, hogy nyomdakész szöveget alkoss, hanem csak írd le a gondolataidat, úgy, ahogy jönnek, még ha értelmetlennek találod is őket. A lényeg, hogy ne nyomasszanak többé, s papírra vetve kitisztítod a fejedet, és könnyedén álomba merülhetsz.

Bika: Aromaterápia

Bika jegyűként miután az érzékszerveid irányítanak téged, ezért az aromaterápia, az illóolajok igen hatásos alvási megoldásnak bizonyulhatnak számodra. Vásárolj elektromos párologtató készüléket, s néhány üvegnyi kiváló minőségű illóolajat, amely segít az elalvásban. Ilyen lehet például a levendula vagy a tömjén. Próbáld ki, imádni fogod.

Ikrek: Írj hála-listát!

Ikrek jegyűként elméd állandóan maximális fokozatban van. Így meglehetősen nehéz számodra, hogy olykor kiélvezd az adott pillanat varázsát. Próbálj lefekvés előtt hálalistát írni, nevezetesen: hogy miért érzel hálát az adott napon. Nem baj, ha csak olyan apróság jut eszedbe, mint hogy megdicsérték a ruhádat. Ha a pozitív dolgokra koncentrálsz, jobb hangulatba kerülsz, s az segít ellazulni is.

Rák: Nyugtató teák

Rák jegyűként imádod, ha gondoskodnak rólad, és persze azt is, amikor te gondoskodhatsz másokról. Egy gyógyfüvekből készült tea remek elalvás előtti rutin számodra, ami készülhet kamillából, borsmentából, kurkumából. Koffeinmentesek, s nem csupán a gyógytea előnyeit élvezheted, hanem a lelkedre is nyugtatólag hat. Próbáld ki, s meglátod, milyen jól alszol tőle.

Oroszlán: Érzéki gyógymód

Oroszlán jegyűként nagyon kreatív típus vagy, aki örömmel éli meg az élet apróbb szépségeit is. Hajlamos lehet túlzottan is pörögni, ezért elalvás előtt segít az elméd és tested ellazulásában, ha kedvenc masszázsolajoddal bekened a testedet.

Szűz: Vezetett meditáció

Szűz jegyűként fontosak számodra a részletek, imádsz listát készíteni a tennivalókról, így nem könnyű, hogy leülj és ellazíts. Gondolkodtál már rajta, hogy vezetett meditációt hallgatsz lefekvés előtt? Nos, nagyszerű ötlet, ha több rövidebb, könnyen követhető meditációs szöveget hallgatsz. Pillanatok alatt álomba merülsz…

A horoszkóp javaslatával te is nagyszerűen alszol majd. Ugye kipróbálod? (Fotó: Getty)

A horoszkóp javaslatával te is nagyszerűen alszol majd. Ugye kipróbálod? (Fotó: Getty)

Mérleg: Gyógyító kristály

Mérleg jegyűként téged nagyon erősen vonz a szépség és az esztétika. A gyógyító kristályokat meg egyébként is imádod. A legjobb, ha celesztint, rózsakvarcot vásárolsz magadnak. A kristályt helyezheted az ágyad mellé, vagy tedd a párnád alá, de akár meditálhatsz is vele elalvás előtt.

Skorpió: Esti forró zuhany

Skorpió jegyűként a víz szerelmese vagy, a nyugodt és pihentető alvás pedig segít az érzelmeidet feldolgozni. Számodra az alvás újjászületéssel ér fel, amikor reggel kipihenten ébredhetsz. Épp ezért a hajnali zuhanyzós rituálédat inkább korábbi időpontra tedd, s meglátod milyen jól hat rád és az álmaidra is.

Nyilas: Teljes sötétség és csend

Nyilas jegyűként tele vagy energiával és izgalommal, éppen ezért olykor nehézséget jelent számodra az elalvás. Egy régimódi szemtakaró vagy füldugó segít kiszűrni a fényeket és a hangokat, ezáltal jóval kipihentebben ébredsz majd. Ha nem tudsz ezekben elaludni, legalább teljesen sötétíts el a szobát.

Bak: Tartsd távol magad a képernyőtől!

Bak jegyűként fontos a munkád, és időnként otthon is folytatod a félbehagyott feladatokat. Az utolsó pillanatig böngészed a leveleket, memorizálod a másnapi prezentációdat, vagyis az agyadat is dolgoztatod. A lefekvés előtti időszakra tekints úgy, mint a nap fénypontjára, amikor kikapcsolsz és lazítasz. Soha ne vidd az ágyba a munkát! S akkor álom jön a szemedre.

Vízöntő: Elalvás előtt olvass!

Vízöntő jegyűként a folyamatos információéhségedet próbálod csillapítani, s új és innovatív terveken agyalsz. Az elalvás előtti olvasás azonban kikapcsol, és segít a pihenésben. Figyelem, csak valódi könyvet, esetleg újságokat olvass. Telefon, tablet, számítógép nem megoldás…

Halak: Kényeztesd a bőrödet!

Halak jegyűként egy kis törődés jót tesz neked lefekvés előtt: tisztítsd meg az arcodat, készíts arcpakolást, majd kend be a bőrödet a kedvenc arckrémeddel. Ez a mindennapos rituálé beléd ivódik, s tudod, ezután már csak az alvás vár rád. Valójában neked nincs gondod álomba merülni

Ez is érdekelhet Megnézem

(via bustle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top