Horoszkóp

9 csodaszép idézet, az ünnepekre és a fényességre várakozva

A téli napforduló karácsony előtt pár nappal már bekövetkezik. De kell néhány nap, amíg érezhetően hosszabbodnak a nappalok. Hangolódj a várakozásra néhány elgondolkodtató idézettel!

A legtöbb ősi hitrendszer legfőbb ünnepe a Nap visszatéréséhez kötődik. Akik nem követnek vallást, azoknak is meghatározóak ezek a téli napok. A szervezet elkezdi érzékelni a hosszabbodó nappalokat, és a hormonok is ujjongva üdvözlik a növekvő fényt, napos perceket. Érdemes a csendes decemberi estéken elgondolkodni az élet körforgásán, sötétségen, világosságon, jó és rossz dolgokon. Fénymeditációt végezni vagy gyertyát gyújtva bámulni a tisztító lángot. Ezek az idézetek segítenek elmélyülni, az ünnepekre és a fényre való várakozás közben.

angyal

Fotó: Pixabay

1.

„A világot úgy szeretem venni, ahogy van. Az angyalokat nem tudom elképzelni ördögök nélkül, világosságot a sötétség nélkül, föld felettit a föld alatti nélkül. Csak az egészet.”
(Csorba Győző)

2.

„Amennyire képesek vagyunk felismerni, az emberi létnek az az egyetlen értelme, hogy világosságot gyújtson a puszta létezés sötétségében.”
(Carl Gustav Jung)

3.

„A szerelem már csak ilyen. Megvilágosítja a küldetésünket ezen a földön, értelmet ad az életünknek. Aki ebben a tudatban cselekszik, azt oltalmazó jóság kíséri, az a nehéz pillanatokban megnyugvásra lel, mindenét odaadja, és semmit nem kér érte cserébe, csak a szerelme közelségét, a fény elnyelőjét, a termékenység kelyhét, a világosságot, amely beragyogja az utat.”
(Paulo Coelho)

4.

„A sötétséget el lehet űzni a fénnyel, a fényt azonban sohasem takarhatja be a sötétség.”
(A. C. Bhaktivedanta) 

5.

„A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát. Tehát nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt, a saját életünkben és másokéban egyaránt.”
(Böjte Csaba)

angyal

Fotó: Unsplash

6.

„A fény erői gyógyítanak, védelmeznek és rendet visznek a világegyetembe. A sötétség erői épp ellenkezőleg… pusztulást és káoszt idéznek elő.”
(Dan Brown)

7.

„Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket! Vezéreljen az igazság, mint fény a sötétben, mert az lehet csak menedéktek! Magatokban, ne másban higgyetek!”
(Gautama Sziddhártha Buddha)

8. 

„Ha valami kitüntetés vagy öröm ér, engeszteld meg érte a körülötted szomorkodókat azzal, hogy örömöt okozol nekik. Ne mélyítsd el sorsuk árnyékát önmagad erős fénybe állításával.”
(Szepes Mária)

9. 

„A hétköznapi életben sötétnek látjuk a világosat, zavarosnak a tisztát, színtelennek a szivárványt. Ha mindennapi életeden felülemelkedsz, megpillanthatod a fényt, a tisztaságot, a színeket – s rajtuk keresztül önmagadat.Ha magadban mindezeket megtaláltad, felfedezed őket az emberekben is.”
(Tatiosz)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top