Heti holdhoroszkóp 2020. december 9–15. – Advent újholdja

Székelyhidi Ágnes | 2020. December 09.
A hétfői újhold új megvilágításba helyezheti az adventet, a készülődést és a karácsony értelmét. Ez az advent egyetlen korábbihoz sem hasonlítható. Pont emiatt kell új szokásokkal feldobnod a hangulatot. És pont ebben segít neked az újhold.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

Advent újholdja (Fotó: Pixabay)

SZERDA – december 9.: A Hold a Mérleg jelében jár ma, ami kimondottan kedvez mindennek, ami a lakásszépítéssel kapcsolatos: fémtárgyak tisztítása, nagytakarítás, stb. A fogyó Hold segít megszabadulni a kosztól, és egy nagy szellőztetéssel a rossz szagoktól, állott levegőtől. Ha száraz az idő, kiteheted egy rövid időre az ágyneműt, a plédeket és a díszpárnákat is. Meglátod, milyen klasszul felfrissül minden.

CSÜTÖRTÖK – december 10.: A tegnapi nap szó szerint megismétlődik ma. A Hold ugyanúgy a Mérlegben jár, és ma nem, csak holnap vált jegyet. Szóval ma szépítsd az otthonodat, tisztítsd meg a fémtárgyakat, csinálj nagytakarítást, süss kenyeret, vagy süteményt! Kinn már hideg van, ezért inkább a szobanövényekkel törődj! A virágzó növények ápolása aktuális a mai napon.

PÉNTEK – december 11.: Hajnalban a Skorpióba lépő Hold aktuálissá teszi a szobanövények locsolását. Tudtad, hogy az orchidea Skorpió növény. Ha ilyenkor beleállítod „derékig” vízbe 1 órára, akkor elegendő vizet szív fel. Persze a többi növényről se feledkezz meg! Mára fodrászati és kerti munka tilalom vonatkozik.

SZOMBAT – december 12.: 2 nap van újholdig, előtte a leglátványosabb a fogyókúra és a méregtelenítés. A Hold a vizes Skorpió jelében jár, ami pl. teákkal teszi hatékonnyá fogyókúrát és a méregtelenítést. Emellett a nagymosás is időszerű. Ráadásul fogy még a Hold, így a szennyeződéstől hatékonyan megszabadulhatsz.

VASÁRNAP – december 13.: Luca-nap, és ma kell meggyújtanod 3. gyertyát az adventi koszorún. Közvetlenül újhold előtt meditálj, böjtölj! És ne menj fodrászhoz, mert a ma készült frizura nem lesz tartós! Hajnalban a Nyilasba lépő Hold áthat mindent, és segíti az adventet meghitté tenni. Hallgass karácsonyi dalokat, és hangolódj rá az ünnepekre! Jól fog esni a lelkednek.

HÉTFŐ – december 14.: Pont 10 nap múlva lesz Szenteste. A mai újhold remek alkalmat ad arra, hogy új értelmet nyerjen a Karácsony. A Nyilas újhold lelkesítően hat rád, és segít mindenféle újításban. Közben nem árt egy pillanatra megállnod, és hálát adnod mindazért, amid van. Ezzel megáldod a mai és a következő napokat is.

KEDD – december 15.: Ma 3 tilalom is érvényben van: fogászati, patyolat és kerti munka tilalom. Ezek nem kőbe vésettek, csak tanácsosak. Ne feledd, hogy már nő a Hold, ami hatékonnyá teszi a bőrápolás, a pakolásokat, és a tápláló krémek hasznosulását. Ezekre szakíts időt!

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 12. 9-15.

ADVENT ÚJHOLDJA

December 14-én, hétfőn, pontosan 10 nappal Szenteste előtt a Nap és a Hold a Nyilas jelében áll együtt. Ez az újhold a közelgő Karácsony szellemében telik már. Nyilas a hit, a filozófia, a magasabb szellemiség jele. Ekkor sokkal inkább az elvont témák izgatnak téged, semmint a hétköznapi kérdések.

A karácsony szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat a meghittségről és a szeretetről. Ezen a napon átérezheted, hogy a karácsonyt nem véletlenül nevezik a szeretet ünnepének. Persze rajtad múlik, hogy a külsőségekre vagy a belső értékekre koncentrálsz.

Újhold napján érdemes újítanod. Bevezethetsz új szokásokat. Pl. még nem késő adventi naptárat készítened. Vicces ötletekkel derűsebbé teheted: régi zoknikból, vagy színes szalagokkal átkötött befőttes üvegekből, stb. Engedd el a fantáziádat, vagy keress ötleteket a neten!
Ha Nyilas szülött vagy, akkor ma, a születésnapod közelében tanácsos megállnod egy pillanatra, és átgondolnod, hogy miben szeretnél megújulni. Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. Most érezheted a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony.
Amennyiben a Kos, vagy az Oroszlán jelében születtél, te is élvezheted az újhold áldásos hatását.

Az újhold egész pontosan hétfőn 17:19-kor lesz. De már az előző nap érezhetővé válik. Ezért hétfőn este érdemes halványzöld, vagy fehér gyertyát gyújtanod, és kívánnod valami újat. Mindegy, hogy milyen jelben születtél.

 

Exit mobile version