nlc.hu
Horoszkóp

Szerető növény a csillagjegyed szerint

Lepd meg magad egy szerető növénnyel a csillagjegyed szerint!

A növényeknek is van lelkük. Ha hiányzik egy kedves, csendes társ az íróasztalod sarkáról, most a horoszkópod elárulja, melyik lesz az igazi. 

Nyilván otthon nem fogod kísérleti körülmények között bizonyítani, hogy a növényed sokkal szebben fejlődik, ha szeretettel fordulsz hozzá. De hidd el, mindkettőtöknek jót fog tenni, ha nyújtózva egyet az otthoni munkából, vagy csak térülve-fordulva szólsz pár jó szót hozzá. Ne gondold magadról, hogy nem vagy normális! Élőlény, akinek bármit elmondhatsz, de nem fog ítélkezni. Válaszd a csillagjegyedhez illőt.

vénusz légycsapója szobanövény kaspóban

Fotó: Pixabay

Skorpió – Vénusz légycsapója

Kissé magadba forduló vagy, amit sokan misztikusnak látnak. Éppúgy, mint a Vénusz légycsapója. Nagyon sokan ismerik a növényt, mégis kevesen gondolnak rá, mint szobadíszre. Különlegessége, ha túl közel kerül hozzá valaki, védekezésként gyorsan bezárul. Ismerős jellemzés, ugye? Pedig roppant vonzó vagy, és sokan keresik a kegyeidet. De a távolságtartásodat sokan beképzeltségnek ítélik, pedig egyszerűen nem szeretnél sérülni. Ezért inkább támadsz. A Vénusz légycsapója hasonlóképp működik. Hogy odavonzza az apró rovarokat, illatos nedveket bocsát ki, majd ha megérkezik az éhes áldozat, gyorsan bezárul, és megemészti őt. Izgalmas társaság lesz!

nő hatalmas anyósnyelvet ölel

Fotó: Unsplash

Nyilas – anyósnyelv

Mindenki tudja, hogy képes vagy kiállni magadért, és odamondani másoknak. Passzolni fog hozzád az anyósnyelv avagy sansevieria. Nagyon gyorsan fejlődik, és magasba tör. Bármilyen körülményhez könnyen alkalmazkodik, kevés fény, szárazság – életben fog maradni. Állandóan mozgásban vagy, hektikusan látogatod az otthonodat. Ez a növény nem fogja zokon venni, ha nem kap folyamatos és rendszeres törődést. Sőt, ami keveset kap, azt is sokszorosan meghálálja. Légtisztító növényként ismert, segít az allergia és légúti betegségek legyőzésében. Sőt, lehet még tetézni: az anyósnyelv lesz a kabalád. Szerencsét hoz, optimistává tesz, azaz igazi társ, akihez hazatérsz az otthonodba.

bonszaj fa egyszerű háttér előtt

Fotó: Unsplash

Bak – bonszaj

Tiszteled a tradíciókat, értékeled a kifinomult, kemény munkával létrehozott dolgokat. Egy bonszajban mindent megtalálsz, amit csodálsz. A miniatűr fát sok éven át gondozzák szakértő kezek, mire kialakul a formája. Egyszerűnek tűnik, de ahhoz, hogy ilyen kicsiben a kifejlett fa képét adja, nagyon sok gondozás szükséges. Szereted a részleteket, és szívesen merülsz el a gondozásában, ami a kifejlett növénynél már nem annyira bonyolult. A vele való foglalkozás tisztelet teli, meditatív folyamattá válik. Ahogy a bonszaj minimális talajban, vagy sziklák között megkapaszkodva tör utat magának, egyértelműen közös vonásotokra utal: a célratörő makacsságodat testesíti meg.

(via thespruce)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top