nlc.hu
Horoszkóp

Udána mudra, a fej és a mellkas energiája

5 mudra, ami a fogyást is segíti – Udána mudra

A felfelé áradó energia mudrája. Ez a negyedik a sorozatban, amivel tökéletesíthetjük az emésztésünket, de hatással van a torok és fej területére is.

A mudrák az ujjainkban lévő öt elem minőségét használva fókuszálják az energiát. A hüvelykujj a tűz, a mutatóujj a levegő, a középső ujj az „ötödik elem”, az éter vagy tér, a gyűrűsujj a föld, a kisujj pedig a víz megtestesülése. Az ujjak kapcsolata, ahogy erősítik vagy csökkentik egymás hatását, vagy hogy melyik ujjpercnél érintkeznek, határozza meg, hogy mit gyógyítanak vagy segítenek a szervezetben.

buddha szobor egy ablak előtt

Fotó: Unsplash

Egy adott mudrasor, mint például az Öt elem mudrája, ugyanolyan hatással bír, mintha egy kiegyensúlyozott jóga ászanasort végeznél el. A most következő udána mudra a negyedik az öt energia mudrája közül. Amit ha rendszeresen végzel, kiegyensúlyozott lesz az emésztésed, megfelelően szívódnak fel testedben a tápanyagok és csökken a testzsír is. Azaz egy diétának tökéletes kiegészítése, ami fokozza annak hatását.

Udána mudra

Az udána mudra az energia felfelé történő irányításában segít. Ennek az energiának a helye a testben a nyak, fej területén van. Abban játszik különösebb szerepet, hogy az ételből nyert energia eljusson a felső régiókba, segítse a felső csakrák, a torokcsakra és harmadik szem csakra működését.
Formázása: a hüvelykujj érintkezik a mutató-, a középső- és a gyűrűsujjal, a kisujj pedig kinyújtva marad. Egykezes mudra, két kézzel végezve erősíthető a hatása.

udana mudra jóga

Udána mudra

Hatásai

Az udána szó szanszkritul örömöt, és felfelé irányuló légzést is jelent. A mudra hatásai leginkább a torok és fej területén mutatkoznak meg.

  • növeli az energiaáramlást a teljes testben, de különösen a fej és mellkas területén
  • fokozza az éberséget
  • elősegíti a pajzsmirigy kiegyensúlyozott működését
  • a hangszálakat erősíti, a hangtónust szebbé teszi
  • erősíti a kifejezőkészséget, szóbeli megnyilvánulásokat
  • növeli a kreativitást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top