nlc.hu
Horoszkóp

Így használd szín szerint a gyertyákat

A piros gyertya felkorbácsolja a szerelmet

A gyertyamágia az egyik legjobb módszer, ha most ismerkedsz a mágikus szertartásokkal. Szerelem, kiteljesedés, kapcsolódás a természethez – egy megfelelő színű gyertyával erősebb a hatás.

A gyertyák, mécsesek fontos részét képezik a legkülönbözőbb szertartásoknak, varázslatoknak és a meditációnak is. Bár többnyire fehér viaszból készültet használunk, pláne a hangulat miatt gyújtott láng esetebén, az adott rituálék erejét fokozhatjuk a gyertya színével is.
Elsőként három szín, a piros, az arany és az ezüst hatásait nézzük meg.

színes mécsesek gyertya

Fotó: Pixabay

Piros gyertya

A szenvedély, szexualitás, szeretet, szív, törődés, erő, cselekvés és a bátorság kulcsszavakhoz kötődő szándék erősíthető vele. Amikor ezekkel kapcsolatos szertartást végzel, mint például az Aphrodité fürdője, válassz piros gyertyát vagy mécsest.
A piros a gyökércsakra színe is egyben, az ösztönös cselekvés szimbóluma. Ha erőtlennek vagy tehetetlennek érzed magad, érdemes esténként piros gyertyát gyújtani, minden különösebb szertartás nélkül, hogy meghozza az energiát.
Ez a gyertya segít az ártó energiák távol tartásában is, de vigyázz, visszaélni a mágia hatalmával soha nem jó karma.

Arany gyertya

A napfény, a felső hatalom, gazdagság, siker szimbóluma. Ha valami újba, nagy dologba vágsz bele, aranyszínű gyertyát gyújts a sikereid érdekében. De használhatod akkor is, ha folyamatos kudarcszériát törnél meg. A hatása erősebb, ha növekvő holdnál vagy teliholdnál végzed a szertartást, 7 vagy 14 este meggyújtva mindennap új gyertyát.

Ezüst gyertya

Az ezüstös hold megtestesülése, intuíciók felerősítése, álmok beteljesítése kapcsolódik ehhez a színhez. Amikor szükséged van a spiritualitásra, beleérző képességre, használj ezüst gyertyát. A női energiák finomítására vagy felerősítésére is szolgál, és segít egyensúlyt teremteni a spirituális és materiális világ között.
Ha meggyötör a telihold, vagy túl sokat álmodsz (amitől fáradtan ébredsz, hiszen kevés a mélyalvás fázisa),  esetleg rémálmok gyötörnek, gyújts esténként ezüst gyertyát.

(via selfcareemporium)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top