nlc.hu
Horoszkóp

5 lelki ok, ami a tavaszi fáradtság mögött állhat

Lelki oka is lehet a tavaszi fáradtságodnak

A tavasz érkezésével mi is nyíltabbá, frissebbé válunk. Jönnek a szabadföldi zöldségek, levegőn is többet vagyunk, mégis nyomunkban a tavaszi fáradtság. Lelki okok is állhatnak mögötte.

Minden a megújulást, felfrissülést hirdeti. A természet színei, a boltok vidám húsvéti kínálata. Te pedig hiába eszed a retket újhagymával, és hiába pótlod a vitaminokat – alig bírsz kimászni reggel az ágyból, és a legdurvább frissítő jóga után is legszívesebben visszabújnál.
A testi tünetek egyik oka, hogy a téli fényhiány miatt kevesebb szerotonin nevű boldogsághormon termelődik, és több melatonin, amit alváshormonként ismerünk. A téli zsiradék és kalóriadúsabb ételek pedig a vitaminraktárakat csapolják le. Ezeket mielőbb kezdd pótolni, és sporttal, jógával vagy szabadban való túrázással igyekezz visszaállítani a szervezet tavaszi „beállításait”.
Ha viszont a tested nem reagál erre sem, mélyebbre kell ásni, azaz megtalálni a lelki okokat.

nő sárga virágok közt fekszik

Fotó: Unsplash

1. Férfi és női energiák egyensúlya

Az egyik kiváltó ok lehet ezek felborulása. A kifelé áramló energia, amikor adunk, férfi energia. Amikor pedig befogadunk, kapunk, női energiáról van szó. Nézd meg, hogy nem adsz-e sokkal többet, mint kéne, vagy nem helyezd magad túlzottan mások elé. Ha bármelyik túlzásban van, hozd harmóniába, hogy jobban érezd magad.

2. Túlzásba vitt terhek

Ne vállalj fel mindent amiatt, hogy jobban ítéljenek meg. Egy idő után te leszel az, aki véletlenül mások helyett is viszi a hátán a terheket. Vedd sorra ezeket, és csak azzal foglalkozz, ami tényleg téged illet, és amivel valóban segítesz valakin. Lelkileg és testileg is megkönnyebbülsz.

3. Nehezen fogadod be a pozitív energiát

Ha hajlamos vagy az önfeláldozásra, mindig segítesz, rengeteget adakozol magadból, hiába okoz jó érzést és megbecsülést. Akkor működik ez igazán, ha közben te is hagyod, hogy segítsenek, támogassanak. Be kell fogadnod mások energiáját ahhoz, hogy jól legyél és feltöltekezz.

4. Észrevétlenül kiszipolyoznak

Az előző pont erőteljesebb változata, amikor egyáltalán nem vagy tudatában, hogy mennyi energiát áldozol másokra – azaz elvesznek tőled. Akár szűkebb ismeretségi körödben, akár nagyobb társaságban, te vagy az, aki végül mindent megold, megcsinál. Ne csodálkozz, hogy mindig kimerült és fáradt vagy, de legalább most már tudod, miért.

5. Nem húzol határokat

Tanuld meg kezelni a képességeidet, teherbírásodat, és húzd meg a határaidat. Ezzel nem zárkózol el másoktól és nem jelenti azt, hogy kevésbé leszel segítőkész, szeretni való. Ezzel tudod megakadályozni azt, hogy olyan energiaégető dolgokat tegyél, amiket nem neked kéne, esetleg rosszul is esnek. Tudd meg, hol vannak a határaid, majd mondj nemet. Érezni fogod a felszabadító hatását, és régi erőd is visszatér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top