nlc.hu
Horoszkóp

Lopj magadnak napi 10 percet, és relaxálj!

Zárd magadra a vécéajtót, hogy ne őrülj meg a következő hónapban!

Lehet licitálni, hogy kinek rosszabb az otthonlét: attól függően, hogy hányan, mekkora gyerekekkel, milyen munkával és háziállatokkal kell otthon maradniuk. Ez egy olyan verseny, amiben mindenki alulmarad.

Vannak, akik egy év után már egész jól belejöttek a megváltozott, stresszesebb életmódba. Sőt, olyanok is, akiknek ez még jobb. Ők a szerencsésebbek. A többség pedig próbál reménykedni, küzd, és azért fohászkodik: ússzam meg ép ésszel!
Önismereti könyvek és segítő módszerek sokaságát lehet felvonultatni, hogyan bírjuk ki az újabb bezártságot a családdal, önmagunkkal. De most öt olyan egyszerű módszer következik, ami nagyon kevés időt igényel egy-egy napodból, és nincsenek káros mellékhatásai. Egészségedre!

zenét hallgató nő

Fotó: Pixabay

1. Zárd magadra a vécéajtót

Nem éppen a legspirituálisabb tanítás, de hatásos módja annak, hogy egy kicsit magadra maradj. Persze itt már jöhet a következő lépcső: magányodban mantrázhatsz egy gyorsat (hallgatni is ér!), vagy nézz meg egy olyan rövid videót, amit halogatsz egy ideje. Szakadj ki, és máris átkapcsol az agyad.

2. Lélegezz, mint egy oroszlán

Ez is hatásosabb, ha el tudsz vonulni. Ha nem, legfeljebb a család furcsán néz rád. Meg kell őket nyugtatni: minden rendben, a ti érdeketekben is teszem! A szimhászana jógalégzés ugyanis nagyon erős feszültségoldó.
Térdelj le, ülj a sarkaidra, majd lélegezz mélyeket az orrodon keresztül. Hunyd be a szemed, koncentrálj a szíved területére. Ha konkrét problémád van, fogalmazd meg, és a szándékot is, miszerint most elengeded. Nyújtózz előre a karjaiddal, a tenyereken támaszkodj, az ujjaid legyenek széttárva. Egy mély belégzés után nyitott szájjal, jól kinyújtott nyelvvel, hangosan lihegve, „ha” hanggal lélegezz, amíg ki nem szárad a szád. Ismételd még kétszer, majd mosolyogva folytasd a napot.

3. Őrülj meg a zenédre

Szintén csukott ajtó mögött javallott, vagy előtte ismét tisztázni: így lesz minden oké.
Fülhallgatóval vagy kihangosítva, indítsd el azt a zeneszámot, ami mindig beindít. Kezdj el táncolni, csapkodj, ugrálj, őrjöng! Tudományos módszer, hogy akkor tudsz ellazulni, ha előtte megmutattad a szervezetednek: nnna ez nem az. Utána feküdj le relaxációs hullapózba, bámuld a plafont, majd főnixmadárként térj vissza a dolgodhoz.

4. Tegyél fel pakolást

Amíg a pakolás hat, nem szokás semmit csinálni. És ez a dolog pszichológiája! Szebb is leszel, meg nyugisabb is. Alibi adott a családnak: hagyjad, nem látod? Pakolás van rajta! Uborkaszelet mehet a szemre, vagy ha nagyon úgy van, egy 25 perces sorozat-epizód is belefér.

5. Jolly joker, a meditáció

Amit végezhetsz 5 percben, 10 percben. Zuhany alatt, esőt bámulva, csendben, mantrázva. Jó lesz a lelkednek, testednek, az agyadnak. Ha már rá tudsz szánni 30 percet, akkor szuper vagy, és tényleg érezhető az eredménye. Keresd a leginkább kedvedre valót, és találj egy állandó időpontot magadnak, mondjuk, amikor a fürdő csak a tiéd.

Ez is érdekelhet ametiszt kristály kézben Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top