nlc.hu
Horoszkóp

Elengedés vagy megbocsátás a megcsalás után

7 dolog, amire emlékezz, mielőtt megbocsátod a hűtlenséget

Számtalan megcsalt nő küzd veled együtt ezzel a dilemmával: megbocsásson vagy elengedjen? Íme a lista, ami megkönnyíti a nehéz döntést.

Egy szerelem végével mindig nehéz szembesülni. De még nehezebb, ha ez a helyzet váratlanul következik be, és te vagy az, akit megcsalnak.
Jól tudod, hogy többet érdemelsz. Tudod, hogy találsz jobbat. Közben pedig arra gondolsz: nem mehet kárba az a sok együtt töltött idő, a szép emlékek! Talán ez csak egy hiba, amit meg lehet bocsátani…
Amikor azon kezdesz gondolkodni, hogy megbocsáss-e neki, vagy inkább el kell engedned ezt a kapcsolatot, gondolj erre a hét dologra, mielőtt döntenél.

nő férfi vízben

Fotó: Pixabay

1. Először történt-e ilyen?

Ha a pasi előélete nem makulátlan, ne küzdj a kapcsolatért. Amikor kiderül, hogy előtted is megcsalt másokat, esetleg melletted sem ez volt az egyetlen félrelépése, kár a gőzért. Megbántott, de nem fogja érdekelni. Nem te leszel az, aki miatt megváltozik.

2. Hogyan kér bocsánatot?

Adj neki egy esélyt, miként vélekedik a történtekről. Ha megbánást mutat, és bocsánatot kér, még jóra fordulhat a dolog. De ha úgy tesz, mintha semmi nem történt volna, vagy egyszerűen arra kér, felejtsétek el – te felejtsd el, őt magát.

3. Voltak-e érzelmek is?

Ami történt, nem lehet visszavonni. De nem mindegy, hogy a hűtlenségben közrejátszottak-e érzelmek, vagy sem. Ha igen, akkor nagyobb sérelmek húzódhatnak a háttérben, és felül kell vizsgálni kettőtök kapcsolatát. Nem beszélve arról, ha együtt maradtok, ez a későbbiekben is mélyebb seb marad. Ha csak egy részeg vétkezés, gondolkozz tovább.

4. Hogyan viselkedne ő?

Gondolkodj el rajta, de az is lehet, hogy beszéltetek erről valaha. Mit tenne ő, ha te csaltad volna meg? Képzeld el ezt a fordított helyzetet, hátha segít dönteni.

5. Van-e elég türelmed újraépíteni?

A hűtlenség után kemény munka és hosszú idő, hogy újból felépüljön a bizalom. El kell jutni oda, hogy ne járjon folyton a fejedben, ami történt. Hogy a fel nem vett telefon után ne az legyen az első gondolatod: kivel lehet? Csak akkor vágj bele, ha érzel elég erőt és türelmet magadban. Ha nem, akkor csak elhúzódó fájdalom és szenvedés következik.

6. Mennyire sérültél?

Amikor egy férfi, akit szeretsz, így belegázol a lelkedbe, akkor az önértékelésedet is porig rombolhatja. Csapás az egódra, a büszkeségedre. Amikor mérlegelsz, vedd ezt is figyelembe: mennyire bántott meg, mennyire érzed magad lelkileg sérülve. 

7. Képes vagy megbocsátani?

És ami a legfontosabb: nézz magadba.Gondolkozz el helyzeteken, próbáld elképzelni, mit érzel majd. Tisztázd magadban, valóban képes vagy-e megbocsátani? Ha egy kicsit is bizonytalan vagy, ne próbálkozz. Csak akkor lehet visszaépíteni a kapcsolat erejét és kötelékét, ha tudod: tiszta szívből megbocsátasz.

(via relrules)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top