nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. március 24–30. – Tavaszi böjti telihold

Szokatlan módon most egybeesik a nyári időszámítás kezdete és a telihold. Előbbi talán az utolsó lesz. De ez még kérdéses.

A telihold Húsvét előtt pont a böjti időszakban segíti a méregtelenítést, illetve mindenféle elengedést. Tedd fel a kérdést, hogy kit vagy mit kell elengedned!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

Heti holdhoroszkóp

A telihold varázsa (Fotó: Unsplash)

SZERDA – március 24.: Ma egész nap az Oroszlánban jár a Hold. Mivel még mindig nő a Hold, érdemes ma hajat vágatnod. Ugyanis ilyenkor gyorsabban regenerálódik a haj, és dúsabb, fényesebb lesz. Ezzel párhuzamosan a hiúság is megnő. Vagyis könnyen megsértődhetsz, ha nem dicsérnek meg. Akkor is, ha tudod, hogy ez totál felesleges.

CSÜTÖRTÖK – március 25.: Még ma is az Oroszlánban jár a Hold, és még mindig nő. Tehát ma is vágathatsz hajat. Mivel nem mehetsz fodrászhoz, az otthoni hajvágással legyél óvatos! Ha nem vagy magabiztos, akkor elég, ha hajpakolással ápolod a hajadat. Tudtad, hogy a nedves haj hatékonyabban hasznosítja a tápanyagokat? Belsőleg vitamint is szedhetsz.

PÉNTEK – március 26.: Hajnalban a Hold átlép a Szűzbe, és gyökeresen megváltoztathatja a hangulatodat. Innentől fontosabbá válik a precizitás és a tervszerűség. Ám ügyelj arra, hogy ne válj kötekedővé és borúlátóvá, mert elveszítheted azt a népszerűséget, amit eddig megszereztél.

SZOMBAT – március 27.: Szerencsére a higgadt Szűzben jár egész nap a Hold. Ez a „vihar előtti csend” = a telihold előtti nap. Ha feszültséget érzel magadban vagy a közeledben, akkor tudd be a holnapi teliholdnak, és legyél elnéző! A Szűz Hold azt javasolja, hogy inkább fogj egy papírt és készíts költségvetést, ami hasznos és konkrét!

VASÁRNAP – március 28.: Hajnalban 2-ről 3-ra kell átállítani az órákat. El ne felejtsd! Emiatt 1 órával kevesebbet alhatsz. Még szerencse, hogy vasárnap van… Este telihold lesz. Ilyenkor tanácsos megállnod, elcsendesedned. Főleg azért, mert a böjt kellős közepén jársz. Ez vallási hovatartozástól függetlenül hatásossá teszi az elmélyülésedet. El ne szalaszd! (A teliholdról részletesen lejjebb olvashatsz.)

Heti holdhoroszkóp

A hold hat ránk (Fotó: Unsplash)

HÉTFŐ – március 29.: A Mérleg Hold arra jó, hogy szellőztess. De nemcsak a lakást és az ágyneműt szellőztetheted ki, hanem a fejedet és tüdődet is. Ezzel párhuzamosan a kultúra egyre jobban hiányzik. Este nézz meg egy színházi előadást, vagy barangolj valamelyik múzeumban online! Kedvedre választhatsz mást is.

KEDD – március 30.: Kora reggel a Skorpióba lép a Hold, ami több kerti munkának is kedvez. Most érdemes fűszernövényt ültetni, gyógynövényt begyűjteni, csigákat elriasztani, vízinövényeket telepíteni. A vizes jelben járó Hold a locsolást is aktuálissá teszi. A kerti és a szobai növényeid is meghálálják, ha meglocsolod őket.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2021. 03. 24–30.

Heti holdhoroszkóp táblázat 2021. 03. 24–30.

TAVASZI BÖJTI TELIHOLD

Ha vasárnap este tiszta lesz az ég, napnyugta után nézz fel az égre, és csodáld meg a teliholdat!

Húsvét előtt a hagyomány szerint böjtölni kell. A régiek ilyenkor visszafogták magukat, kevesebbet ettek, nem ittak alkoholt, nem tartottak esküvőket, mulatságokat, és húsvét előtt, nagyhéten még szigorúbb szabályok szerint éltek. Ez többek között a megtisztulást szolgálta.
Most nagyhét előtt, vasárnap, március 28-án 20:50-kor lesz telihold. A Nap a Kos jelében, a Hold a Mérlegben jár, és pont szembekerülnek egymással. Telihold a böjti időszakban segíti a méregtelenítést, illetve mindenféle elengedést. Tedd fel a kérdést, hogy kit vagy mit kell elengedned!

Ne lepődj meg! A Kos Nap akaratossá, a Mérleg Hold engedékennyé tesz téged. Akarva, akaratlanul választasz, és ha kell, változtatsz stílust: „szörfözhetsz” az akaratosság és az engedékenység között. Valójában nem ez okozza a gondot, hanem az, hogy ha neheztelsz arra, aki nem ért egyet veled. Amint ennek tudatába kerülsz, nevetségesnek fogod találni ezt az egészet. Azonban a telihold megnehezíti a józan rálátást.
A telihold mindig felfokozza az ellentéteket és felnagyítja azt, amiben különbözöl másoktól. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszni és szakítani.

Vigyáznod kell az utakon is, mert teliholdkor több a baleset. A kapcsolataidban pedig a vita és a szakítás. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, hogy mit hagy maga után.

Ez a telihold kritikusan érint, ha a Kos vagy Mérleg jelében születtél. De akkor is vigyázz magadra és a kapcsolataidra, ha Rák vagy Bak jegyű vagy!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top