nlc.hu
Horoszkóp

Ha ezeket tapasztalod, inkább engedd el a hamis barátot

6 jel, hogy hamis baráttal van dolgod

Ritka kincs az igaz barát. Nincs annál jobb dolog, mint megtalálni a lelki társadat, aki melletted áll az életed jó és rossz történéseinél.

Sokszor lép be új ember az életedbe, aki közel kerül hozzád, és úgy tesz, mintha a barátod volna. Nagyon nehéz leleplezni ezt a mérgező kapcsolatot, mert aki erre vetemedik, tökéletesen tudja mímelni a barátságot.
Egy dologra mindig emlékezz: ha egyetlen igaz barátod van, az is sokkal több, mint körülvenni magad számos cimborával, akik közül egyről sem tudod, van-e valódi kapcsolat köztetek.

barátnők lányok nők autóban

Fotó: Unsplash

1. Csak akkor jön, ha kellesz neki

Egy idő után feltűnhet, hogy mindig akkor bukkan fel, ha gondja van. Ez az első figyelmeztető jel, hogy az ilyen ember nem akar mélyebben megismerni, csak jön, elvesz, és távozik.

2. Soha nincs ott, ha bajban vagy

Egy igazi barát a legrosszabb helyzetben is melletted áll, nem ítélkezik és támogat. Ha ez a valaki soha nem elérhető, és mindig talál fontosabb teendőt, mint rajtad segíteni, soha nem is volt a barátod.

3. Mindig a hibáidon élcelődik

Folyton emlékeztet, mik a hibáid, a rossz tulajdonságaid, de soha nem mutatja a szándékot, hogy segítsen változni. Viszont eléri, hogy rosszul érezd, és tökéletlennek lásd magad. A valódi barát feltétel nélkül elfogad, és segít jobbá lenni úgy, hogy ismeri az árnyoldaladat is.

4. Befolyásolni és irányítani akar

Az egészséges barátság két ember párbeszédén alapul, akik tisztelik egymást és igyekeznek megérteni a másikat. Megvan mindenkinek a saját érdeklődési köre, véleménye, és nem baj, ha ez különbözik. Ha az illető bűntudatot akar emiatt kelteni benned, nem őszinte barát. Ez az irány a társfüggőség felé is haladhat, ami ártalmas lelkileg és mentálisan is.

5. Féltékeny és irigy rád

Nem kedveli, ha másokkal vagy, netán kezdődő párkapcsolatodat kritizálja. Nem örül őszintén az elért eredményeidnek, sikereidnek sem, sőt leszólja azokat. Aki egy barátságban így viselkedik, azt jobb, ha elengeded.

6. Megaláz mások előtt

Ez legyen az utolsó csepp a közös pohárban. Az az ember, aki képes lekicsinylően beszélni rólad másoknak, aki elárulja a kínos, közösnek hitt titkaitokat, nem érdemli meg, hogy a barátodnak tartsd, hiszen nem az. Nincs benne tisztelet irántad, és aki ilyesmire képes, abban bízni sem lehet. Engedd el, és összpontosíts az igaz barátokra.

(via herway)

Ezt olvastad már?

Ismerd fel a lelki társadat!

Ez is érdekelhet szerelmespár Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top