nlc.hu
Horoszkóp

Így diétázz, ha víz és föld jegyű vagy

Kezdj tavaszi diétába a csillagjegyed szerint!

A horoszkóp-diéta a négy őselemen alapul. Víz-, föld-, levegő- és tűz jegyek – ennek megfelelően, az adott csillagjegy szerint most hatékonyan változtathatsz életmódodon.

A csillagjegyek a négy őselem szerint négy csoportba oszthatók. Mind a négynek megvannak az általános jellemzői, most közülük kettő szülöttei kaphatnak útmutatást, hogyan vágjanak bele az életmódváltásba.
A víz- és a föld elem szerinti javasolt helyes táplálkozás:

  • víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak – a nyers és a főtt ételek egyensúlya segít egészséged fenntartásában
  • föld jegyek: Bika, Szűz, Bak – sok nyers zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztanod, de óvakodj a nassolástól és a kényeztető falatoktól, túl sok szénhidráttól
nők piknik gyümölcs

Fotó: Unsplash

Rák (június 22. – július 22.)

Hallgass a testedre akkor is, amikor evésről van szó. Az ösztöneid remekek, a szervezet tudja mi kell neki: hűvösben a nehezebb, forró, esetleg csípős raguk és levesek, melegben pedig a sok zöldség, gyümölcs – akár nyersen, akár feldolgozott formában.

Skorpió (október 23. – november 21.)

Érzelmi evő vagy, akinek egy süti, egy adag chips nem elég. Tedd a fókuszt máshová, hogy szabályozni tudd magad: keress kistermelőket, biogazdákat, akiknek a termékeihez kötődhetsz máshogy és más mennyiséget eszel, ha tudod, honnan jön az étel és mennyi munka van vele.

Halak (február 19. – március 20.)

Álomvilágodban néha megfeledkezel a testedet tápláló vitaminokról, zöldségekről. Vezess be heti egy zöldségnapot, és próbálkozz protein shake-ekkel, ízletes smoothie-val, turmixokkal. Ne akarj nagy változást, apró célokat tűzz ki az egészség érdekében.

Bika (április 20. – május 20.)

Imádsz jókat enni, de az egészségedhez az arányok és a mennyiség betartása lényeges. Egyél legalább ötször egy nap, soha ne legyél hirtelen éhes. Mindent ehetsz, de kis adagokban, változatosan, ízletesen és szépen elkészítve.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Precíz és maximalista vagy, tökéletes célpontja a tervezett diétáknak és applikációknak! Vásárolj és főzz heti menü szerint, majd számold a tápanyagot és kalóriát az appban. Egy idő után már tudni fogod mit hogyan lehet, de így indulhatsz sikerrel.

Bak (december 22. – január 19.)

Az evés számodra az élethez szükséges teendő, és ha az agyad tudja, mi jó neked, azt veszed magadhoz, tartva a célt. Azaz először tájékozódj, mit tartalmaznak az egyes alapanyagok, és mire van szükséged. Nem esik nehezedre úgy étkezni, hogy az egészséged, a jó emésztés vagy az alacsony koleszterin a cél.

A levegő- és tűz csillagjegyekkel holnap folytatjuk.

(via astrologyanswers)

Ezt olvastad már?

Nagy egészséghoroszkóp 2021

Ez is érdekelhet Nagy éves egészséghoroszkóp 2021 Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top