nlc.hu
Horoszkóp

Az új szerelemért tedd le az érzelmi terheket

Az érzelmi terheid tönkretehetik az új párkapcsolatot

Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy véget vess egy ártó, mérgező párkapcsolatnak. De a történet nem ér ezzel véget.

Egy mérgező párkapcsolat soha nem tesz boldoggá, az elejétől fogva arra irányul, hogy a bántalmazott felet a hatása alá vonja, függővé tegye.

nő bőrönddel

Fotó: Unsplash

Erősebb vagy, mint gondolnád

Ha sikerült kilépned, azt hosszas tépelődés, fájdalmas önelemzés előzte meg. Viszont jó jel, hogy annyi erőt képes voltál összegyűjteni, tudtad magad annyira szeretni és tisztelni, hogy kisétáltál annak a karmaiból, aki bántalmazott.

Ne becsüld alá a sebeidet

Amikor mindezt megtetteted, hatalmas lökést és önbizalmat ad. Egy idő után úgy érzed, biztonságban vagy, és végleg megszabadultál az előző kapcsolat minden fájdalmától, terhétől. Sőt, elkezded fontolgatni a továbblépést, eljátszol egy új kapcsolat gondolatával.
De sajnos, a gyógyulás itt még jócskán nem ért véget.

Gyászold el

Sokkal több érzelmi terhet cipelsz magaddal, mint gondolnád. És szomorú tény, hogy ezek jókora részével nem vagy tisztában, csak évekkel a szakítás után döbbensz rá. Újrakezdted az életed, de nem dolgoztad fel a traumákat.
Minél gyorsabban felejtesz, minél gyorsabban kezdesz új kapcsolatba, annál valószínűbb, hogy a mélyben elfojtott érzelmek maradnak. Boldognak érzed magad, és valószínűleg az is vagy – de a lelkedben egy időzített bomba ketyeg.

Mi baj lehet?

Túlélted az előző kapcsolatot, jól érzed magad, és érkezik az új szerelem. Valóban az, vagy csak meggyőzted magad? Büszke vagy magadra, mert éled az életed, biztonságban, magabiztosan.
Aztán egy szép napon észreveszed, hogy jelek után kutatsz. Elkezdesz kételkedni a párodban, majd önmagadban. Végül meggyőzöd magad, hogy ugyanaz történik veled, mint az előző kapcsolatban. Addig gyötröd őt, gyötröd magad, amíg (nem is olyan lassan) egyre rosszabb a viszony, végül ő szakít, mert nem bírja kettőtök helyett megmenteni a helyzetet.

Ne gyötrődj, gyógyulj!

Őt se hibáztasd és magadat sem. Nem néztél szembe az érzelmi terhekkel, és ez vezetett ide. Fáj, hogy nem hittél az új kedvesednek, fáj, hogy az előző kapcsolatod tönkretette az újat. De önmarcangolás helyett kezdd el a valódi munkát.
Nézz magaddal szembe, és dolgozd fel a múltadat.

(via herway)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top