nlc.hu
Horoszkóp

Ezért nyugtat meg, ha vízközelben vagy

Ezért vonzódunk a vízhez testileg és spirituálisan

Ha tapasztaltad már azt az érzést, hogy egy nagyobb víztömeg közelében megnyugszol, elcsendesedsz, tudnod kell, nem véletlen egybeesésről van szó.

A víz az élet alapfeltétele, már ez a tény spirituálissá teszi a hozzá fűződő kapcsolatunkat. A víz az egyike a négy őselemnek (a levegő, a tűz és a föld mellett), amiknek harmóniája kihatással van a világ harmóniájára, a test harmóniájára. A víz elem köti össze a horoszkóp 3 csillagjegyét, a Rákot, a Skorpiót és a Halakat. Sorolhatnánk még a kapcsolatok sokaságát, de nézzük meg, hétköznapi emberként miért is vonzódunk hozzá annyira.

nő vízben

Fotó: Unsplash

Vízből vagyunk

Az emberi test 60-70%-a víz, amit befolyásol a nemünk, korunk, aktuális állapotunk. Ez az arány megegyezik a Föld vízkészleteinek arányával. Amikor kiterjedt víztömeg közelébe kerülünk, a víz rezgései kapcsolódnak az emberi testben lévő víz rezgéseivel. Ez a harmónia hat az emberre, amikor egy tóparton, folyóparton, tenger- vagy óceánparton állva elmerül a látványban, átérzi a hatalmasságát, hallgatva a hullámverés hangját.

Gyógyító víz

A víz gyógyító ereje nem csupán a termálvizek ásványi anyag tartalmában és hőfokában rejlik, de már ez önmagában egy csoda. Az iható ásvány- és forrásvizek szintén fantasztikus kincsek. De a víz gyógyító hatású lehet akkor is, ha a legegyszerűbb csapvizet használjuk.
Sadhguru indiai bölcs jógi tanácsa szerint minden este zuhanyozzunk le, legfeljebb testmeleg vízzel. Ez legyen egy rítus, ami nem csak a testet tisztítja meg, hanem átmossa az elmét, lelket is – ezt érezhetted már máskor is, amikor egy zuhanytól a fárasztó nap után szinte újjászülettél.

Vízkúra

Mahatma Gandhi gyakran hivatkozott a vízkúrára, amikor a testi egészségről nyilatkozott, ami megalapozza az elme tisztaságát. Az ájurvéda ugyanis minden reggel egy pohár meleg vizet ajánl az emésztőrendszer tisztítására, és ha betegség merül fel, akkor kéthetes melegvízkúrát javasol (étkezések mellett), majd csak utána, az egyensúly beálltával vizsgálja a betegség valódi okait.

A víz titka

Dr. Masaru Emoto japán tudós kutatásait arra alapozta, ha nincs két egyforma hópehely – ami szintén csodálatra méltó – akkor szerinte nincs két egyforma vízcsepp sem.
Az ő kutatásai világszerte ismertté váltak, mert dokumentálta, hogy a víz szerkezete hogyan változik a jó gondolatok, szép szavak, mantrák hatására: rendezetté, szabályosabbá, viszont a negatív hatásoktól kuszává és szabálytalanná.
Emoto elmélete és bizonyítása ismertté vált, de hogy mi a magyarázata, az a mai napig rejtély a kutatók számára is.

Ezt olvastad már?

5 mudra az egészségért

Ez is érdekelhet mudra Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top