nlc.hu
Horoszkóp

Ismerd meg az egyiptomi horoszkópodat

Ez az ősi egyiptomi istenség a csillagjegyed

A horoszkóp szó maga is az egyiptomi asztrológiából ered. A tizenkét jegyet Hórusz őrzőinek is nevezték, és ugyanennyi istenség jellemzi az adott időszak szülötteit.

Az ókori egyiptomi naptár 36, egyenként 10 napos hétre osztotta fel az évet, amiket dekánoknak neveztek. A 12 állatövi jegy három-három dekánt ölelt fel, és azt a célt szolgálta, hogy a rendszer segítségével szabályozzák a mezőgazdaságot. Az egyes jegyeket istenségeikről nevezték el, majd az összefüggés egyértelművé vált: az egyes időszakok istenei befolyásolják az akkor születettek karakterét.

ókori egyiptomi isten szobor

Fotó: Unsplash

1. Nílus

Időszaka: január 1–7., június 19–28., szeptember 1–7., november 18–26.
Álmodozó és megvalósító vagy, jegyed az új kezdet szimbóluma. Nem ijedsz meg az újdonságoktól, a változás ösztönöz és éltet. Imádod az életet, de igyekszel elkerülni a konfliktusokat.

2. Amon-Ra

Időszaka: január 8–21., február 1–11.
Irányító szellem vagy, vezetőnek születtél! Összeszedett vagy, aki rendkívüli módon képes az összpontosításra. Kezed alatt hatékonyan halad a munka, ösztönzöl és csodálatra késztetsz másokat.

3. Mut

Időszaka: január 22–31., szeptember 8–22.
Gondoskodó vagy, és logikus gondolkodó. Jegyed az anyaság szimbóluma – remek szülő vagy nevelő lesz belőled. Tanárként, tanítóként, de gyógyító pályán is helyed van az életben.

4. Geb

Időszaka: február 12–29., augusztus 20–31.
Az intuícióid erősek, az érzelmeid és megérzéseid vezetnek az életben. Éppen ettől vagy annyira érzékeny, nem árt megerősítened magad! Maradj ilyen érző lélek, de ne vedd szívedre mások véleményét. Mutass példát azzal, amilyen vagy.

5. Osiris

Időszaka: március 1–10., november 27.– december 18.
A benned lakozó kettősségtől magad is szenvedsz: erős, független személyiség vagy, de legbelül sebezhető és lelkiismeretes. Hatalmas energiák dolgoznak benned, mindig eléred céljaidat.

6. Isis

Időszaka: március 11–31., október 18–29., december 19–31.
Végtelenül őszinte lélek vagy, aki mindig kiáll a másokat érő igazságtalanságokért. Szeretteidet bármi áron megvéded, néha akkor is beavatkozol, amikor valójában nincs rá szükség: hagyd önállósodni a körülötted lévőket. Kreatív, játékos éned miatt nagyon sokan kedvelnek.

7. Thoth

Időszaka: április 1–19., november 8–17.
A bölcsesség istenéről nevezték el a jegyedet. Romantikus, érzékeny lélek vagy, hűséges párkapcsolatra, családra vágysz. Kiváló a problémamegoldó képességed, és sokszor valóban te vagy az, aki a társaságban bölcsen gondolkodik.

8. Hórusz

Időszaka: április 20.–május 7., augusztus 12–19.
Született optimista vagy, és rendkívül bátor. Nem félsz kiállni a vágyaidért, céljaidért: tűzön-vízen át keresztülviszed az akaratodat. Felelősségteljesen élsz, hogy magad és szeretteid is biztonságban legyenek.

9. Anubis

Időszaka: május 8–27., június 29.–július 13.
Magadba forduló, magányos farkas vagy. Sokszor érzelemmentességgel vádolnak, pedig hatalmas szenvedélyre vagy képes. Egyszerűen magadban éled meg őket, ebben nem árt fejlődnöd egy kicsit. Képes vagy vészhelyzetben is higgadt maradni, emiatt sokan felnéznek rád.

10. Seth

Időszaka: május 28.–június 18., szeptember 28.–október 2.
Maximalista vagy és nagyon szigorú önmagaddal. Mindig azt kutatod, hogyan teheted jobbá, tökéletessé a dolgokat. Szeretsz a figyelem középpontjában állni, kommunikációs képességeiddel pedig ez nem esik nehezedre: imádják az előadásaidat.

11. Bastet

Időszaka: július 14–8., szeptember 23–27., október 3–17.
A harmónia jegye a tiéd, mindenhol az egyensúlyt keresed és békét próbálsz teremteni. Csodálatos megérzéseid vannak, idegen emberek is szívesen állnak szóba veled, megnyugszanak a jelenlétedben.

12. Sekhmet

Időszaka: július 29.–augusztus 11., október 30.–november 7.
Logikus gondolkodó vagy, aki két lábban áll a földön. Tiszteletet parancsol a megjelenésed, a gondolkodásod, intelligenciád pedig végképp meggyőz mindenkit. Az igazság harcosa vagy, nem tűröd az elnyomást.

(via gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top