nlc.hu
Horoszkóp

Győztes elsőszülöttek, magányos egykék

Nem mindegy, hányadik gyerekként születtél

Természetes, hogy a családod és a testvéreid hatással vannak a személyiségedre. De most megtudhatod, hogyan hat rád, hányadikként születtél.

A felnőtt személyiségedre is hatással van, hogy hányadik gyerekként láttad meg a napvilágot. Más személyiségjegyeket hoz magával egy első-, vagy másodszülött, és mást, ha valaki egyke. Vannak olyan sztereotípiák, amik egyből beugranak: az egyke elkényeztetett, az első gyerek uralkodó – de ezek nem feltétlenül igazak.

sok gyerek a mezőn

Fotó: Unsplash

A győztes első

A legtöbbször a következő tulajdonságok igazak az elsőszülöttekre: maximalista, aki a tökéletességre hajt. Általában győztes típus, és szívesen főnökösködik. Megbízható, tudatos, és mindig vállalja a felelősséget a tetteiért.

A békés középső

Nehéz helyzetben van, a legtöbbször neki jut a legkevesebb figyelem. Mivel neki kell a többiek között egyensúlyoznia, nagyon fejlett érzelmi intelligenciája lesz. Alkalmazkodó, de független személy lesz, aki szívesen tesz másokért. Ha betelik a pohár, lázadó énje is előtör.

A mókás legkisebb

Ő lesz a figyelem központja, hiszen éhezik a figyelemre, egoistább a testvéreinél, jócskán énközpontú. Viszont roppant szórakoztató, hiszen ezzel éri el a kívánt pozícióját. Elbűvölő személyiség, nagyon szociális, aki képes manipulálni a környezetét a céljai eléréséért.

A magányos egyke

Bár legtöbbször magányos farkasnak tűnik, az ő egyénisége lesz a leginkább összetett. Magabiztosan halad a kitűzött céljai felé, és másokat is magával ragad. Igazi vezető típus, aki mindig vállalja a felelősséget. Korán kibontakozik érettsége, miközben érzékenységével sokak támogatását elnyeri.

(via horoscope)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top