nlc.hu
Horoszkóp

4 tanács, hogy megszabadulj az ártó energiáktól

Így szabadulhatsz meg mások negatív energiájától

Egyre többet kérnek tőled az ismerőseid? Sokan lelki szemetesnek használnak? Ideje megszabadulni mások problémáitól!

Lehetsz segítőkész másokkal szemben, és az is jó, ha a barátaid, ismerőseid megosztják veled a gondjaikat. De amikor többet jár a fejedben más problémája, mint a saját dolgaid, és egyre elcsigázottabbnak érzed magad – át kell venned az irányítást.

függőágy a természetben

Fotó: Unsplash

1. Nem tehetsz mindenkit boldoggá

Bár mindenkit szeretnél elégedettnek látni magad körül, el kell fogadnod, hogy ez lehetetlen. Nem veled van baj, hiszen mások problémáit nem tudod helyettük megoldani, és segíteni is csak annak tudsz, aki maga is változást szeretne. Fogadd el, hogy mindenki a maga boldogságáért felelős: te is a sajátodért. Ha boldog vagy és kiegyensúlyozott, azzal tehetsz értük a legtöbbet.

2. Mondj nemet

Mindannyiunknak fontos lecke, hogy megtanuljunk nemet mondani. Te sem tudod letenni mások terheit, amíg nem vagy képes elutasítani néha, amit kérnek tőled. Helyezd néha magad előtérbe. Tiszteld ennyire magad, hogy nem teszel meg bármit másokért, főleg, ami neked sem kellemes.

3. Töltődj fel

Tapasztald meg a természet erejét! Nincs más, ami ennyire feltölt és megtisztít a negatív energiáktól, mint a természet. Egy közeli zöld parkban töltött órácska is hatásos lehet, de egy erdei kirándulás újult erővel tölt fel. Minél többet legyél olyan környezetben, ahol érzed ezt az energiát, amikor nem teheted, próbáld relaxacióval felidézni a helyet.

4. Vállald a felelősséget magadért

Vállald fel önmagadat, a gondolataidat, a döntéseidet. Így tudsz erős maradni, nemet mondani, ami miatt nem lesz lelkifurdalásod, vagy kellemetlen érzéseid. Felnőttként el kell jutnod erre a pontra, és meghúzni a határt önmagad és mások között. Ha ezt megtapasztalod, képes leszel erre nevelni a gyermekeidet is, majd felnőttként biztonsággal elengedni őket.

(via awarenessact)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top