nlc.hu
Horoszkóp

Őszi lélekmelengető ital négy fázós csillagjegynek

Ha a 4 csillagjegy egyike vagy, készülj forró itallal az őszre!

A csillagászati ősz is megérkezett tegnapelőtt, de a hűvös reggelek és a sárguló fák egyértelműen azt sugallják: ideje felkészíteni a testet is a télre.

A meleg italok természetesen mindenkinek ajánlottak, mert a külső hőmérséklet-csökkenés azt üzeni a testnek: védeni kell a belső szerveket, azaz szedjünk fel egy kis zsírt! Ezért a forró, fűszeres és esetleg csípős ízek nem csak átmelegítenek, de az emésztésnek, így az immunrendszernek is nagyon jót tesznek. Készítsd elő a termoszt, és várd örömmel az őszt.

nő bögrével

Fotó: Unsplash

Halak: fázós lábak, forró chai

Inkább a mediterrán telet választanád, ha tehetnéd, de hidd el, a mi éghajlatunkon is megtalálod az évszakok szépségeit. Most arra figyelj, hogy a vérkeringésed rendben legyen. Tartsd melegen a lábad, állj fel minden órában átmozgatni magad. Ne alkoholos itallal, vagy kávéval melegítsd át a tested, hanem ismerkedj meg a chai teákkal, rengeteg variációban kapható.

Kos: ha fő a fejed, ne hűtsd le

A stressz nálad sokszor jelentkezik fejfájás formájában. Ilyenkor a forró vizes palack a nyakadra téve segíthet, mert tágítja a nyaki ereket. Ha este úgy érzed, jól esne egy ital, ami átmelegít, nyugodtan készíts magadnak egy pohár grogot. Az eredeti recept rummal ajánlja, de próbáld ki viszkivel, és egy csík narancshéjjal. 

Szűz: gyorsíts és lassíts

A reggeledet remekül kiegészíti egy presszókávé, ennyi éppen elég: a villámgyors gondolkodásod és remek emésztésed nem kíván mást. De ne vidd túlzásba, a nap folyamán inkább mozgasd át magad, ha úgy érzed, fázol egy kicsit. Este viszont a lazításhoz mézes kamillateát válassz, nyugtatja a gyomrodat, és segít lecsillapodni a zakatoló gondolatokat is.

Vízöntő: várd kényelmesen az ünnepeket

Még odébb vannak a téli ünnepek, köztük a születésnapod. De mivel soha nem lehet korán kezdeni, a hosszabbodó estéken tedd fel a lábadat, miközben a forralt borodat szürcsölöd. A térded gyenge pontod, támaszd alá, és lefekvés előtt közvetlenül a falnál támaszd fel tíz percre a kinyújtott lábadat. Ez az érzékeny testrészed, vigyázz rá, mérsékeld a nagy túrákat a hidegben.

(via eatingwell)

Ez is érdekelhet boldog lány ősszel Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top