nlc.hu
Horoszkóp

Pozitív gondolatokkal az őszi depresszió ellen

4 tipp az őszi lehangoltság ellen

A szezonális depresszió leggyakrabban az őszi-téli időszakban törhet az emberre. Ha hajlamos vagy a mélabúra, turbózd fel a boldogsághormonokat.

Bármilyen csodás az őszi erdő, és végre előkerülhetnek az egyre kevesebbet hordott átmeneti kabátok is, nem mindenki képes az évszak szépségeire koncentrálni. Az ősz, mint az elmúlás metaforája, sokakat lelomboz, és testileg-lelkileg is megvisel.

boldog lány ősszel

Fotó: Unsplash

Ölelj oxitocinért

A szeretethormon növelésével tehetsz a jó közérzetért, nem csupán őszi-téli időszakban. Ölelkezés, kisállatok simogatása, csókolózás vagy szex – mind abban segít, hogy jobban érezd magad a világban. De ha téged dicsérnek, vagy te dicsérsz, az is egy löketet ad a hormonnak.

Sétálj endorfint termelve

A sportolók ajánlásával, azaz az endorfin a hosszútávfutók titkos fegyvere. Maximális öröm, minimális fájdalom, de nem kell ehhez maratont futni! Kardió edzés, vagy egy jó túra is elősegíti a termelést. De a nevetés is.

Élvezd a napot szerotoninért

A jó alvás a megfelelő emésztés elősegítője, és ez a hormon felelős leginkább a hangulatodért. Ha csökken az önbizalmad, akkor egyre kevesebb a szerotonin az agyban, viszont a folyamat megfordítható. Amikor arra összpontosítasz, hogy miben vagy jó, és hogy mennyire szereted önmagad, nő a szintje, és egyre jobban érzed magad. Ülj ki egy napra, és a D-vitaminnal karöltve a szerotonin a csontokat is erősíti.

Kényeztesd magad dopaminnal

A jutalmazás hormonja. Amikor elérsz egy célt, vagy sikerül valami, ezzel jutalmazza az agy a szervezetet. A nassolás és csokoládé is termeli, de ha kicsit egészségesebb módon kívánod beszerezni, akkor nézz meg egy jó filmet, beszélgess egy jót egy finom ebéd mellett, vagy vágj bele valami újba, és pipáld büszkén a teendőket, amit megtettél az érdekében.

(via CNET)

Ez is érdekelhet ásványok kristályok kövek Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top