nlc.hu
Horoszkóp

Ha rád tör a fáradtság, csavard föl a hangerőt!

5 gyors tipp, hogy borús időben is energikus legyél

Jönnek az esős napok, de te hagyd magad legyőzni az őszi ború által – told fel az energiaszinted!

Jelez az ébresztő, a sötétítőt elhúzva várod, hogy felragyogjanak a frissítő napsugarak. De a sötét, párás reggel fogad, ettől pedig még álmosabbnak érzed magad, ami a nap folyamán csak fokozódik. Szerencsére jó néhány olyan jótékony tipp van, amivel felfrissítheted magad, válogass lehetőség és kedv szerint.

frissítő fürdő

Ha ezt elképzeled, máris egy fokkal üdébb leszel / Fotó: Unsplash

1. Fogj egy citromot

És dörzsöld meg a héját! Természetesen illóolajat is használhatsz, mivel a citrom olaja bizonyítottan stimulálja az agyat. Végül igyál egy nagy pohár citromos vizet, mert a folyadékbevitel is hozzájárul a fáradtság elűzéséhez.

2. Lélegezz, mint egy jógi

Sajátítsd el a kapalabhati, azaz koponyalégzés nevű légzéstechnikát! Pillanatok alatt energizálja a testet, és felfrissíti az elmét. Kezdők a fáradtságot erőteljes, hasi ki-be légzéssel is elűzhetik, később jöhet a nagyágyú.

3. Világosíts

Kapcsolj fel annyi lámpát, amennyit csak bírsz! Még nappal is. Nem túl környezetbarát, de ha egy fél órát időzöl az előző állapothoz képest több fényben, az stimulálja az agyat, és összeszedettebbé tesz.

4. Forrósítsd pirossal

A hangulatot. Pontosabban, az ébrenlétet. Nézz valami pirosat, vagy tartsd magadnál a fiókban egy élénkpiros sálat. A szín látványa fokozza az éberséget, magadon viselve pedig pozitív energiát sugároz.

5. Hangosítsd fel a zenét, és énekelj

Persze ezt nem minden munkaállomáson teheted meg, mert mégiscsak fülhallgató nélkül az igazi. Hallgass ritmusos, gyors, szenvedélyes zenét, ami beindít. Hallgass meg pár számot, énekelj vele együtt ordítva: elképesztő lesz utána az energiaszinted!

(via everydayhealth)

Ez is érdekelhet boldog lány ősszel Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top