nlc.hu
Horoszkóp

A strukturált víz csodája

Idd meg a víz valódi energiáját!

Nagyon jól tudjuk, hogy a tiszta víz fogyasztása mennyire fontos a napi folyadékbevitel során. De nem mindegy, milyen állapotú vizet iszunk.

A strukturált víz fogalma Dr. Masaru Emoto japán kutatónak köszönhetően vált elterjedtté. Ő volt az, aki tanulmányai során bebizonyította, hogy a víz kristályszerkezete a környezeti hatások alatt változik. Ráadásul a negatív hatásoktól torzul, a pozitívaktól pedig szépséges, rendezett szerkezetűvé válik.
Ahogy a víz megnyugtatja az embert, úgy az emberi jelenlét is hatással van a vízre.

víz virággal

Fotó: Unsplash

Ezért jó a testnek a strukturált víz

Nem véletlen, hogy a hegyi patakok és a forrásvizek szerkezete a legrendezettebb, míg a többször tisztított, kémiai szerekkel vegyített, és vezetékrendszereken hosszan szállított víz szerkezet összevisszaságot mutat.
A strukturált víz sokkal gyorsabban épül be az emberi szervezetre, és sokkal több oxigént képes szállítani a sejtekhez. A roncsolt szerkezetű vizet a szervezetnek át kell alakítania, így már az is energiabefektetéssel jár számára.

A testünkben milyen víz van?

Az emberi testben egyszerre van strukturált és roncsolt víz, ennek a százalékos aránya jelentős az egészség szempontjából. Egy csecsemő vízkészlete 96%-ban strukturált, és ez csökken az életünk során. Egyes elméletek szerint ha ez 35% alá csökken, akkor következik be a halál.

Így növelhető a testben lévő strukturált víz

Bioboltokban vagy webshopokból beszerezhető olyan kancsó, ami visszarendezi a vízkristályokat. Azaz ha eleve strukturált vizet fogyasztunk, a test vízháztartásában is nő az aránya. Természetesen, ha van rá lehetőség, hegyi patakból, forrásvízből is szerezhetünk strukturált vizet, érdemes ezekből inni a kirándulások során.
De a testben lévő víz a környezet hatásaira is reagál. A napfény, az infrasugarak is jó hatással vannak rá, de a rendszeres meditáció, vagy mantra recitálás szintén növeli a strukturált víz arányát.

(via medcrave)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top